15 °C Budapest

Elmérgesedett a Libri és az Alexandra viszonya: kidobott százmilliók...

Pénzcentrum
2007. november 28. 09:00

Szerződést bontott egymással a Libri és az Alexandra, a szeptember 10-én történteket az Index információira reflektálva mindkét fél megerősítette.

A Pécsi Direkt Kft. (Alexandra) tulajdonos-ügyvezetője az eset kapcsán csak annyit mondott, hogy a szakítást a cégek belügyének tekinti és a jövőben csak akkor tud együttműködésben gondolkodni, ha az korrekt, partneri kapcsolaton alapul.

A jövőben az Alexandra által forgalmazott könyvek 4-5%-át tartják a polcokon a Librinél és ha kell, meg is veszik azokat annak ellenére, hogy a könyvpiacon a bizományosi szerződés a jellemző. Az Európa Kiadó ugyan az Alexandra csoport tagja, mivel azonban vele külön szerződése van a Librinek, az ő könyveit nem érinti a szakítás.

A Világgazdaság számításai szerint a szerződésbontással a 2006-ban 8,71 milliárd forintos árbevételt termelő Libri néhány százmilliótól, a 13,7 milliárdos (kisker, nagyker, kiadói) forgalmú Alexandra pedig az összeg mintegy felétől esik el, egyik felet sem rázza meg tehát pénzügyileg különösebben a megromlott viszony.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04