27 °C Budapest

Hódít az új műfaj - semmit a szemnek...

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:30

Míg a hagyományos könyvpiac szereplői nem számolnak a forgalom jelentős mértékű növekedésével, a Magyar Hangoskönyvkiadók Egyesületének vezetője, Vajda-Mályi Zsuzsa szerint a tavalyi évhez képest megkétszereződött, néhol meg is háromszorozódott az eladott könyvek példányszáma - írja a Magyar Hírlap.

A magyar hangoskönypiac még nagyon fiatal, összesen 3 és fél éve létezik, de egyre több kiadó gondolja úgy, hogy tevékenységi köre bővítéseként neki is meg kell jelennie ezen a még széles körben nem igazán ismert piacon. Bár jelenleg még valóban nem a bevétel fő forrása az itt való részvétel, ha a növekedés üteme a németországihoz hasonlóan folytatódik, a hangoskönykiadás is körülbelül 6 milliárd forintos piacot jelenthet majd.

Ám addig a legtöbb könyvet piacra dobó Kossuth Kiadó-Mojzer Kiadó is inkább termékportfoliójának kibővítése érdekében készíti el ezeket a könyvkülönlegességeket, melyek időhiányos világunkban is lehetővé teszik az olvasás élményét vezetés vagy házimunka közben. S bár ez esetben nyomdaköltséggel nem kell számolni, a stúdióbérlés és a sztárgázsi, amellyel a neves színészeket megnyerik mégis jelentős terheket ró a kiadókra.

Kereslet azonban van, ha nem is akkora mint hagyományos könyvek esetében, melyekhez még mindig kedvezményesebben juthat hozzá a vásárló, egy hangos könyvért általában 3-4 ezer forintot kérnek el, míg ugyanez a könyv akár ennek 75 százalékáért is megkapható papírváltozatban.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12