31 °C Budapest

Hódít az új műfaj - semmit a szemnek...

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:30

Míg a hagyományos könyvpiac szereplői nem számolnak a forgalom jelentős mértékű növekedésével, a Magyar Hangoskönyvkiadók Egyesületének vezetője, Vajda-Mályi Zsuzsa szerint a tavalyi évhez képest megkétszereződött, néhol meg is háromszorozódott az eladott könyvek példányszáma - írja a Magyar Hírlap.

A magyar hangoskönypiac még nagyon fiatal, összesen 3 és fél éve létezik, de egyre több kiadó gondolja úgy, hogy tevékenységi köre bővítéseként neki is meg kell jelennie ezen a még széles körben nem igazán ismert piacon. Bár jelenleg még valóban nem a bevétel fő forrása az itt való részvétel, ha a növekedés üteme a németországihoz hasonlóan folytatódik, a hangoskönykiadás is körülbelül 6 milliárd forintos piacot jelenthet majd.

Ám addig a legtöbb könyvet piacra dobó Kossuth Kiadó-Mojzer Kiadó is inkább termékportfoliójának kibővítése érdekében készíti el ezeket a könyvkülönlegességeket, melyek időhiányos világunkban is lehetővé teszik az olvasás élményét vezetés vagy házimunka közben. S bár ez esetben nyomdaköltséggel nem kell számolni, a stúdióbérlés és a sztárgázsi, amellyel a neves színészeket megnyerik mégis jelentős terheket ró a kiadókra.

Kereslet azonban van, ha nem is akkora mint hagyományos könyvek esetében, melyekhez még mindig kedvezményesebben juthat hozzá a vásárló, egy hangos könyvért általában 3-4 ezer forintot kérnek el, míg ugyanez a könyv akár ennek 75 százalékáért is megkapható papírváltozatban.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?