Hódít az új műfaj - semmit a szemnek...

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:30

Míg a hagyományos könyvpiac szereplői nem számolnak a forgalom jelentős mértékű növekedésével, a Magyar Hangoskönyvkiadók Egyesületének vezetője, Vajda-Mályi Zsuzsa szerint a tavalyi évhez képest megkétszereződött, néhol meg is háromszorozódott az eladott könyvek példányszáma - írja a Magyar Hírlap.

A magyar hangoskönypiac még nagyon fiatal, összesen 3 és fél éve létezik, de egyre több kiadó gondolja úgy, hogy tevékenységi köre bővítéseként neki is meg kell jelennie ezen a még széles körben nem igazán ismert piacon. Bár jelenleg még valóban nem a bevétel fő forrása az itt való részvétel, ha a növekedés üteme a németországihoz hasonlóan folytatódik, a hangoskönykiadás is körülbelül 6 milliárd forintos piacot jelenthet majd.

Ám addig a legtöbb könyvet piacra dobó Kossuth Kiadó-Mojzer Kiadó is inkább termékportfoliójának kibővítése érdekében készíti el ezeket a könyvkülönlegességeket, melyek időhiányos világunkban is lehetővé teszik az olvasás élményét vezetés vagy házimunka közben. S bár ez esetben nyomdaköltséggel nem kell számolni, a stúdióbérlés és a sztárgázsi, amellyel a neves színészeket megnyerik mégis jelentős terheket ró a kiadókra.

Kereslet azonban van, ha nem is akkora mint hagyományos könyvek esetében, melyekhez még mindig kedvezményesebben juthat hozzá a vásárló, egy hangos könyvért általában 3-4 ezer forintot kérnek el, míg ugyanez a könyv akár ennek 75 százalékáért is megkapható papírváltozatban.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?