12 °C Budapest

Háború és béke: visszavettek az online könyvesboltok

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 08:12

Korábban egymásra licitált az árengedmények terén versengő Alexandra és a Bookline, ez év júliusában azonban gyors egymásutánban előbb a Bookline, majd az Alexandra változtatta meg internetes rendelési feltételeit - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jelenleg mindkét cég egységesen 20% engedményt kínál honlapján, mellyel ők ketten ajánlják a világhálón a legjelentősebb árengedményt.

A lépésekből jól látszik, hogy más idők járnak már az online könyvpiacon, mint 2 éve, amikor még a piaci részesedésért, a torta felosztásáért folyt a harc. Mostanra előtérbe kerültek a megtérülési elvárások és a költségstruktúra optimalizálása. Erre utal az is, hogy az Alexandra deklarált álláspontja szerint a piaci körülmények jelenleg nem teszik lehetővé nagyobb mértékű állandó kedvezmény biztosítását.

A hazai internetes könyvpiac egy dinamikus felfutási periódust követően a bolti eladáshoz mért részarány tekintetében megközelítette a nyugat-európai szintet, mellyel könnyen lehet, hogy el is érte korlátait. A teljes, tankönyveket nem tartalmazó kiskereskedelmi forgalom csaknem 10%-át ma már az internetes értékesítési csatorna adja, míg néhány éve ennek részaránya még alig 1-2%-ot tett ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20