3 °C Budapest

Háború és béke: visszavettek az online könyvesboltok

Pénzcentrum
2007. augusztus 6. 08:12

Korábban egymásra licitált az árengedmények terén versengő Alexandra és a Bookline, ez év júliusában azonban gyors egymásutánban előbb a Bookline, majd az Alexandra változtatta meg internetes rendelési feltételeit - írja a Világgazdaság.

Jelenleg mindkét cég egységesen 20% engedményt kínál honlapján, mellyel ők ketten ajánlják a világhálón a legjelentősebb árengedményt.

A lépésekből jól látszik, hogy más idők járnak már az online könyvpiacon, mint 2 éve, amikor még a piaci részesedésért, a torta felosztásáért folyt a harc. Mostanra előtérbe kerültek a megtérülési elvárások és a költségstruktúra optimalizálása. Erre utal az is, hogy az Alexandra deklarált álláspontja szerint a piaci körülmények jelenleg nem teszik lehetővé nagyobb mértékű állandó kedvezmény biztosítását.

A hazai internetes könyvpiac egy dinamikus felfutási periódust követően a bolti eladáshoz mért részarány tekintetében megközelítette a nyugat-európai szintet, mellyel könnyen lehet, hogy el is érte korlátait. A teljes, tankönyveket nem tartalmazó kiskereskedelmi forgalom csaknem 10%-át ma már az internetes értékesítési csatorna adja, míg néhány éve ennek részaránya még alig 1-2%-ot tett ki.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?