16 °C Budapest

Szlovákiai fióktelelepének megnyitásával folytatja terjeszkedését a Coface

Pénzcentrum
2007. november 13. 09:24

Az év folyamán indított román, cseh fióktelep valamint a szerb képviselet megnyitása után Szlovákiában folytatja terjeszkedését a Coface. A hatodik közép-kelet-európai hitelbiztosítási fióktelepe novembertől működik. Szlovák fióktelepünk megnyitása lehetővé teszi, hogy a magyar ügyfeleink hiteles és naprakész információt kapjanak szlovák cégekről, valamint biztosítási védelem alá helyezzék szlovák exportjukat. A helyszíni jelenlétünk ügyfeleink számára komoly előnyt biztosít szlovák export kockázataik lefedésében- nyilatkozta Mikael C. Szabo a Coface Hungary országigazgatója a világ vezető export-hitelbiztosító cég legújabb terjeszkedési lépéséről. Szlovákia nemcsak turisztikai célpont a magyarok számára, hanem Magyarország 2006-ban Németország, Csehország, Olaszország és Oroszország után Lengyelországgal azonos volumennel Szlovákia 5-6. legnagyobb kereskedelmi partnere volt az átlagot messze meghaladó növekedési ütemmel.

A Szlovákia kereskedelmi szállításai közel 700.000.000 euró értékben biztosítottak és ezzel a Coface csoport által biztosítottak TOP 20-as mezőnyébe került. A Coface által készített kockázat besorolási listán Szlovákia már 7 éve a befektetésre javasolt országok körébe tartozik és ez alatt az idő alatt A3-as besorolásig emelkedett, amely azt jelenti, hogy az országkockázat középtávon még kezelhető kockázat. Az extenzív reformok nemcsak a befektetők számára tették vonzóvá az országot hanem a növekedési potenciálját is javították. Európai Uniós csatlakozásuk az általános gazdasági helyzeten javított. Gyengeséget jelent a gazdaság nagy mértékű autóipari függősége és a magas külföldi befektetések ellenére is, növekvő külső eladósodottság.


Az évente megismételt Coface-felmérés alapján az elmúlt tíz évben Szlovákia fizetési morálja javult de más környező országokhoz az év első hat hónapjában megnőtt a késedelmes fizetések napja valamint nőtt a csődeljárások száma ezért is elengedhetetlenül fontos az adott célpiacok fizetési szokásainak, valamint az egyes kereskedelmi partnerek pénzügyi helyzetének az alapos megismerése - hívja fel a figyelmet Szabo.

A Coface 1993 óta nyújt üzleti céginformációs szolgáltatást, valamint követeléskezelést a Szlovákiában, hogy megbízóink az esetleges késedelmes fizetések ellen hatékonyan tudjanak fellépni az adósok ellen. Céginformációs rendszere révén lehetőség van azonnali hitelértékelésre vagy egyedi kritériumok alapján összeállított információk elkészítésére, ami nagyban hozzájárul a kockázatok felméréséhez a hitelbiztosítási területen. A magyar vállalatok többsége még mindig nem építette be a tudatos kockázatkezelést a működési folyamatai közé, pedig egy kereskedelmi ügylet sikerét nagyban befolyásolja a vevő hitelképességéről szerzett előzetes, pontos információ A hazai gazdasági helyzet romlását mutatja, hogy még mindig nagyon sok felszámolás és végelszámolás indul évente, sokkal több, mint bármely európai országban. Idén a cégek 3,9 százaléka léphet a megszűnés útjára.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?