20 °C Budapest

Szlovákiai fióktelelepének megnyitásával folytatja terjeszkedését a Coface

Pénzcentrum
2007. november 13. 09:24

Az év folyamán indított román, cseh fióktelep valamint a szerb képviselet megnyitása után Szlovákiában folytatja terjeszkedését a Coface. A hatodik közép-kelet-európai hitelbiztosítási fióktelepe novembertől működik. Szlovák fióktelepünk megnyitása lehetővé teszi, hogy a magyar ügyfeleink hiteles és naprakész információt kapjanak szlovák cégekről, valamint biztosítási védelem alá helyezzék szlovák exportjukat. A helyszíni jelenlétünk ügyfeleink számára komoly előnyt biztosít szlovák export kockázataik lefedésében- nyilatkozta Mikael C. Szabo a Coface Hungary országigazgatója a világ vezető export-hitelbiztosító cég legújabb terjeszkedési lépéséről. Szlovákia nemcsak turisztikai célpont a magyarok számára, hanem Magyarország 2006-ban Németország, Csehország, Olaszország és Oroszország után Lengyelországgal azonos volumennel Szlovákia 5-6. legnagyobb kereskedelmi partnere volt az átlagot messze meghaladó növekedési ütemmel.

A Szlovákia kereskedelmi szállításai közel 700.000.000 euró értékben biztosítottak és ezzel a Coface csoport által biztosítottak TOP 20-as mezőnyébe került. A Coface által készített kockázat besorolási listán Szlovákia már 7 éve a befektetésre javasolt országok körébe tartozik és ez alatt az idő alatt A3-as besorolásig emelkedett, amely azt jelenti, hogy az országkockázat középtávon még kezelhető kockázat. Az extenzív reformok nemcsak a befektetők számára tették vonzóvá az országot hanem a növekedési potenciálját is javították. Európai Uniós csatlakozásuk az általános gazdasági helyzeten javított. Gyengeséget jelent a gazdaság nagy mértékű autóipari függősége és a magas külföldi befektetések ellenére is, növekvő külső eladósodottság.


Az évente megismételt Coface-felmérés alapján az elmúlt tíz évben Szlovákia fizetési morálja javult de más környező országokhoz az év első hat hónapjában megnőtt a késedelmes fizetések napja valamint nőtt a csődeljárások száma ezért is elengedhetetlenül fontos az adott célpiacok fizetési szokásainak, valamint az egyes kereskedelmi partnerek pénzügyi helyzetének az alapos megismerése - hívja fel a figyelmet Szabo.

A Coface 1993 óta nyújt üzleti céginformációs szolgáltatást, valamint követeléskezelést a Szlovákiában, hogy megbízóink az esetleges késedelmes fizetések ellen hatékonyan tudjanak fellépni az adósok ellen. Céginformációs rendszere révén lehetőség van azonnali hitelértékelésre vagy egyedi kritériumok alapján összeállított információk elkészítésére, ami nagyban hozzájárul a kockázatok felméréséhez a hitelbiztosítási területen. A magyar vállalatok többsége még mindig nem építette be a tudatos kockázatkezelést a működési folyamatai közé, pedig egy kereskedelmi ügylet sikerét nagyban befolyásolja a vevő hitelképességéről szerzett előzetes, pontos információ A hazai gazdasági helyzet romlását mutatja, hogy még mindig nagyon sok felszámolás és végelszámolás indul évente, sokkal több, mint bármely európai országban. Idén a cégek 3,9 százaléka léphet a megszűnés útjára.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM