Megelőztük a szomszédos államokat, növekvőben Budapest vonzereje

Pénzcentrum
2007. november 9. 15:00

A Tholons a Global Services-zel együttműködve idén is elkészítette az ötven legvonzóbb város rangsorát, melyek megoldást jelenthetnek a tevékenységeit kiszervezni kívánó multinacionális vállalatok számára. Nem nagy meglepetésre, a 2007-es listát az ázsiai városok, így öt indiai, három kínai és két vietnámi város vezeti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lista készítői több összetett vizsgálatnak vetették alá a városok gazdaságát és munkaerőpiacát, a végül kialakult sorrendben pedig rendkívül fontos szerepet játszott a munkaerőpiac mérete, a munkavállalók képzettsége, illetve a pénzügyi szektor és az infrastruktúra fejlettsége.

A tanulmány, amely rangsorolja az 50 legvonzóbb várost és részletes ismereteket ad a 15 kiemelt célpontról, rávilágít arra is, hogy az IT részleget, illetve a pénzügyi és adminisztrációs tevékenységeket kiszervezni kívánó vállalkozások általában nem egy városban szeretnék összpontosítani ezeket a tevékenységeket. Így egy ország minél több lehetséges célponttal rendelkezik, annál jobb helyzetben van, ha az outsorcingról van szó.

Az ázsiai országok ennek köszönhetően nem csak az első 15-ben, de a lista egészében véve is nagy hangsúlyt kapnak. A legvonzóbb országnak például India bizonyult, ahol a Global Services és a Tholons 6 várost tartott arra érdemesnek, hogy a bármely multinacionális vállalat ide helyezze ki tevékenységének egy részét.


Az európai városok a középmezőny második helyét foglalják el, a legjobb pozícióban a lengyelországi Krakkó van, mely 16-dikként végzett. Európában összességében Lengyelország és Csehország számít a legvonzóbbnak, ezek két-két várossal rendelkeznek a listán.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Budapest a 28. helyen végzett, a kontinens hatodik legattraktívabb városaként, megelőzve például az Egyesült Királyságban található Leedset és Glasgowt, de több szomszédos állam fővárosait, így Pozsonyt, Szófiát, Bukarestet és Ljubjanát is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07