3 °C Budapest

Megelőztük a szomszédos államokat, növekvőben Budapest vonzereje

Pénzcentrum
2007. november 9. 15:00

A Tholons a Global Services-zel együttműködve idén is elkészítette az ötven legvonzóbb város rangsorát, melyek megoldást jelenthetnek a tevékenységeit kiszervezni kívánó multinacionális vállalatok számára. Nem nagy meglepetésre, a 2007-es listát az ázsiai városok, így öt indiai, három kínai és két vietnámi város vezeti.

A lista készítői több összetett vizsgálatnak vetették alá a városok gazdaságát és munkaerőpiacát, a végül kialakult sorrendben pedig rendkívül fontos szerepet játszott a munkaerőpiac mérete, a munkavállalók képzettsége, illetve a pénzügyi szektor és az infrastruktúra fejlettsége.

A tanulmány, amely rangsorolja az 50 legvonzóbb várost és részletes ismereteket ad a 15 kiemelt célpontról, rávilágít arra is, hogy az IT részleget, illetve a pénzügyi és adminisztrációs tevékenységeket kiszervezni kívánó vállalkozások általában nem egy városban szeretnék összpontosítani ezeket a tevékenységeket. Így egy ország minél több lehetséges célponttal rendelkezik, annál jobb helyzetben van, ha az outsorcingról van szó.

Az ázsiai országok ennek köszönhetően nem csak az első 15-ben, de a lista egészében véve is nagy hangsúlyt kapnak. A legvonzóbb országnak például India bizonyult, ahol a Global Services és a Tholons 6 várost tartott arra érdemesnek, hogy a bármely multinacionális vállalat ide helyezze ki tevékenységének egy részét.


Az európai városok a középmezőny második helyét foglalják el, a legjobb pozícióban a lengyelországi Krakkó van, mely 16-dikként végzett. Európában összességében Lengyelország és Csehország számít a legvonzóbbnak, ezek két-két várossal rendelkeznek a listán.

Budapest a 28. helyen végzett, a kontinens hatodik legattraktívabb városaként, megelőzve például az Egyesült Királyságban található Leedset és Glasgowt, de több szomszédos állam fővárosait, így Pozsonyt, Szófiát, Bukarestet és Ljubjanát is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?