Megenyhült az unió, mégsem vagyunk olyan rosszak

Pénzcentrum
2007. október 12. 08:30

Az új tagállamok képesek menedzselni a 2007 és 2013 között rendelkezésre álló, az eddigieknél lényegesen nagyobb uniós fejlesztési források felhasználását - adja hírül a Világgazdaság.

Legalábbis Danuta Hübner, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős tagja ennek a meggyőződésének adott hangot Brüsszelben, a kohéziós nyílt napok rendezvénysorozatát lezáró sajtóbeszélgetésen.

Becslések alapján a jelenlegi költségvetési időszakban a kohéziós politika addicionális hozzájárulása a GDP növekedéséhez 5-15 százalékos lehet az új tagállamok többségében. Litvániában, Csehországban, Szlovákiában 8, Bulgáriában, Lengyelországban és Romániában pedig 5,5 - 6 százalékos járulékos hatással számolnak a szakemberek.

Hübner emellett kiemelte, hogy a lisszaboni stratégia megvalósításának eszközévé vált a kohéziós politika. A 2000-2006-os időszak során a forrásfelhasználás tekintetében ugyan jobban állnak a régi tagállamok, azonban a strukturális alapoknál 2008 végéig, a kohéziós alapoknál pedig 2010 végéig még az új tagoknak is van lehetőségük a teljesítésre.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?