Újabb pályázat társadalmi egyeztetésen

Pénzcentrum
2007. október 9. 13:56

Az alternatív munkaerő-piaci programok támogatása (TÁMOP 1.4.1.A) konstrukció célja a helyi szükségleteket felismerő szervezetek (non-profit, önkormányzati és állami szervek, intézmények) által a lehető legnagyobb szakmai rugalmasságot megengedő alternatív munkaerő-piaci projektek támogatása. A hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek tartós munkába állásának, munkahelyi és társadalmi beilleszkedésének elősegítése, egyéni adottságokra és szükségletekre épülő, komplex munkaerő-piaci programon keresztül a foglalkoztatottsági szint emelése - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Egyeztetési időszak: 2007. október 9. - október 20. 12 óra

A hátrányos helyzetű emberek társadalmi részvételének javítása érdekében komplex beavatkozásokra van szükség. A leghátrányosabb csoportok számára a társadalomba és a foglalkoztatásba való bekapcsolódás csak akkor lehet reális lehetőség, ha ehhez több irányú, összehangolt segítséget kapnak. Mivel a szegénység és a munkaerő-piacról való kiszorulás gyakoribb a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok körében, az aktivizálás és a munkaerő-piaci reintegráció során törekedni kell a komplex segítségnyújtás mellett a befogadó környezet, az egyenlő esélyek és diszkriminációmentes társadalmi és gazdasági feltételek kialakítására.

A projekteknek igazodniuk kell a célcsoportok sajátos helyzetéhez, speciális szükségleteihez, az egyéni képességekhez, készségekhez, valamint a helyi munkaerő-piaci sajátosságokhoz és a gazdasági lehetőségekhez.
A projektek célcsoportját csak a különböző okokból munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű emberek alkothatják.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó véleményeket, javaslatokat október 20-án 12 óráig várják a tamop141a@meh.hu e-mail címre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az NFÜ felhívja a figyelmet arra, hogy a társadalmi egyeztetés során csak a letölthető kérdőívben visszaérkezett véleményeket áll módunkban átvezetni, ezért azt kérik, minden esetben abban dolgozzanak.

A pályázati kiírások társadalmi egyeztetése során beérkező írásos javaslatokat, a véleményező szervezet megnevezésével együtt, az átláthatóság elvének megfelelően mindenki számára elérhetővé teszik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?