18 °C Budapest

Ne higgyen senki az áltanácsadóknak!

Pénzcentrum
2007. október 5. 15:13

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken óva intette a polgármestereket attól, hogy a kormányra hivatkozó tanácsadóknak sikerdíjat fizessenek egy esetlegesen sikeres EU-s pályázatért cserébe. Bajnai gordon közölte, az ügyeskedők olykor attól sem riadnak vissza, hogy rá hivatkoznak. A miniszter a rendőrséghez fordul, amikor megtudja a tanácsadók neveit - adta hírül az MTI.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter arra kérte az önkormányzati vezetőket, ne higgyenek azoknak, akik azt állítják, "tutira el tudják intézni", hogy egy adott fejlesztési pályázat nyerjen. Bajnai Gordon erről pénteken Budapesten a városi polgármesterek fórumán beszélt.

A szakminiszter előadását követően az MTI-nek azt mondta, az utóbbi időben több olyan jelzést is kapott, amik szerint állami vezetőkre, sőt adott esetben éppen rá hivatkozva azzal kerestek meg polgármestereket: sikerdíjért elintézik, hogy a program támogatást kapjon.

Mint mondta, olyan híreszteléseket hall, hogy magukat tanácsadónak nevező emberek olykor hamis névjegykártyákkal járják az országot, az önkormányzati hivatalokat, és azt állítják, nekik "keretük van", velük nyerni lehet.

"Ilyen típusú tuti garancia nincs a nyerésre" - hangoztatta Bajnai Gordon, aki a jelenséget "ördögi szélhámosságnak" mondta. Ezzel arra utalt, hogy a "tanácsadók" valójában nem kockáztatnak semmit, ám ha egy település pályázati támogatást kap, sikerdíjat kérnek abból.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A miniszter közölte, azon dolgozik, hogy "így ne lehessen elintézni" semmit, ehelyett azzal lehessen nyerni, ha valaki szakmailag jó anyaggal pályázik a fejlesztési forrásokra. Bejelentette azt is: amikor ilyen történetet hall, és a magát tanácsadónak mondó nevét is tudja, azonnal bejelentést tesz a hatóságnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?