3 °C Budapest

Ne higgyen senki az áltanácsadóknak!

Pénzcentrum
2007. október 5. 15:13

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken óva intette a polgármestereket attól, hogy a kormányra hivatkozó tanácsadóknak sikerdíjat fizessenek egy esetlegesen sikeres EU-s pályázatért cserébe. Bajnai gordon közölte, az ügyeskedők olykor attól sem riadnak vissza, hogy rá hivatkoznak. A miniszter a rendőrséghez fordul, amikor megtudja a tanácsadók neveit - adta hírül az MTI.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter arra kérte az önkormányzati vezetőket, ne higgyenek azoknak, akik azt állítják, "tutira el tudják intézni", hogy egy adott fejlesztési pályázat nyerjen. Bajnai Gordon erről pénteken Budapesten a városi polgármesterek fórumán beszélt.

A szakminiszter előadását követően az MTI-nek azt mondta, az utóbbi időben több olyan jelzést is kapott, amik szerint állami vezetőkre, sőt adott esetben éppen rá hivatkozva azzal kerestek meg polgármestereket: sikerdíjért elintézik, hogy a program támogatást kapjon.

Mint mondta, olyan híreszteléseket hall, hogy magukat tanácsadónak nevező emberek olykor hamis névjegykártyákkal járják az országot, az önkormányzati hivatalokat, és azt állítják, nekik "keretük van", velük nyerni lehet.

"Ilyen típusú tuti garancia nincs a nyerésre" - hangoztatta Bajnai Gordon, aki a jelenséget "ördögi szélhámosságnak" mondta. Ezzel arra utalt, hogy a "tanácsadók" valójában nem kockáztatnak semmit, ám ha egy település pályázati támogatást kap, sikerdíjat kérnek abból.

A miniszter közölte, azon dolgozik, hogy "így ne lehessen elintézni" semmit, ehelyett azzal lehessen nyerni, ha valaki szakmailag jó anyaggal pályázik a fejlesztési forrásokra. Bejelentette azt is: amikor ilyen történetet hall, és a magát tanácsadónak mondó nevét is tudja, azonnal bejelentést tesz a hatóságnak.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?