3 °C Budapest

Mi fán terem az európai társaság?

Pénzcentrum
2007. október 4. 16:00

Az európai tőkeegyesítő társaság célja, hogy a kis- és középvállalkozások számára megkönnyítse a határokon átívelő üzleti tevékenységet egy egész Európában egységes jogi forma, illetve szabályozás létrehozásával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egyes vállalkozások adminisztratív és bürokratikus terheit az unió szerint nagymértékben csökkentené az egységes jogi keret létrehozása. Emellett a versenyre és a hatékonyságra is üdvözítő hatással bírna. A jelenleg már létező Európai Társasági forma azonban erre nem képes, mivel minimális tőkeigénye 120 ezer euró (~ 30 millió forint).

Még 2004 során készített a Bizottság egy megvalósíthatósági tanulmányt az európai társasági jogi formával kapcsolatosan, s 2005. december végén publikálta ennek eredményeit. Azóta az Európai Parlament egyik bizottsága dolgozott a tőkeegyesítő társaság jogi kereteinek kialakításán.

Ennek végeredményét idén februárban tették közzé, a nyáron pedig nyilvánosságra bocsátották vitaanyagát. A társadalmi vita egészen október végéig folytatódhat, eredményeinek értékelése még néhány hónapot vehet igénybe. A végleges tervezet jövő év elején kerülhet a parlament elé.

Szintén júliusban tette közzé a Bizottság új programját, melynek célja a közösség jogi szabályainak egyszerűbbé, átláthatóbbá tétele, valamint a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az európai társasági jogban két megközelítést hangsúlyoz az új program. Az első minimálisra szorítaná vissza azon szabályok arányait, melyek határon átnyúló ügyeket szabályoznak. A második opció egy komplex megközelítés, melynek révén megvalósulhat az egyszerűsítés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?