2 °C Budapest

A cseheknek nem jár pénz, nekünk igen

Pénzcentrum
2007. október 4. 09:30

Csehországnak nem jár egyetlen korona sem az idén a 2007-re elkülönített uniós támogatásokból, ugyanis az ország jelentős késésben van az operatív programok előkészítése terén - olvasható a Világgazdaságban.

Az Európai Bizottság még egyetlen egy cseh operatív programot sem hagyott jóvá, pedig az ország összesen 24-et készített. Ez nem a rekord, legalábbis a Právo című lap szerint Spanyolország 45-öt, Olaszország 50-et hozott létre (ebben természetesen benne vannak az ágazati programok mellett a regionálisak is).

Magyarországnak ilyen problémái nincsenek, hiszen mind a 15 operatív programján ott a bizottság pecsétje, hazánk a 27 tagállamból negyedikként kapta meg mindegyik programjára . A visegrádi országok közül Lengyelország 21 programja közül 6, Szlovákia 11 programja közül pedig 4 kapta meg a jóváhagyást.

A késések miatt elsősorban Jirí Cunek fejlesztési miniszter, az uniós támogatások koordinátora okolható. Cunek persze a másik oldalt hibáztatja, szerinte az Európai Bizottság okolható a problémáért, mivel szerinte a testület túl lassan halad az operatív programok jóváhagyásával. Helyi szakértők szerint azonban egyértelműen a minisztériumokat terheli a felelősség.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?