5 °C Budapest

Theodora: első az ásványvizek között

Pénzcentrum
2007. október 1. 14:50

A nyári szezont maga mögött hagyó Kékkúti Ásványvíz Zrt. továbbra is őrzi vezető pozícióját az ásványvíz piacon. A cég az év első nyolc hónapjában 16,5 százalékos részesedést ért el az ásványvíz szegmensben (kommulált mennyiségi eladási adatok literben, kereskedelem+HORECA üzletágakban). A Káli-medencéből származó Theodora ásványvizek palackozója 4 éve őrzi piacvezető helyét.

A Kékkúti vezető terméke a Theodora 2003 óta egyértelműen piacvezető márka Magyarországon, és 2007 első nyolc hónapjában 10,9 százalékos piaci részesedést ért el az ACNielsen Piackutató Zrt. adatai alapján (2007 január-augusztus időszak, kommulált mennyiségi eladási adatok, kereskedelmi + HORECA üzletág). A Nestlé Aquarel dinamikus fejlődése is töretlen maradt; az első nyolc hónapban részesedése majd 5 százalékra kúszott (kommulált mennyiségi eladási adatok literben, kereskedelem+HORECA üzletágakban). A Kékkúti forgalmának közel 40 százalékát a 3 nyári hónap folyamán bonyolítja. Ebben az időszakban egyértelműen a buborékos ásványvizek forgalma növekedett.

A trendek azt mutatják, hogy a magyar lakosság egyre inkább a természetes ásványvizek felé fordul az üdítők és az alkoholos italok helyett. Az eladások is ezt bizonyítják, amely szerint a magyarországi ízesített ásványvízpiac bővülése rendkívül dinamikus. A cég tavasszal lépett be az ízesített vizek piacára 3 termékkel, amelyek a rövid periódus ellenére gyorsan népszerűvé váltak a fogyasztók körében. Az üdítőitalok bevezetésük óta 10% feletti piaci részesedést értek el az ízesített szegmensben.

A változó fogyasztói szokások, és az egészséges táplálkozás melletti elhívatottság ösztönzi a Kékkútit, hogy évente új termékekkel bővítse ásványvíz családját. "Meggyőződésünk, hogy fogyasztóinkat hosszú távon nem az irreálisan alacsony árral, hanem a minőséggel és egyre szélesedő termékkínálattal lehet meggyőzni "- mondta Csete Noémi, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. marketingigazgatója.

A hazai ásványvízpiacról elmondható, hogy az ásványvíz-kategórián belül még mindig a szénsavas vizek vezetik a piacot. Azonban a legnagyobb mértékű növekedést évről évre a szénsavmentes kategóriában tapasztalható. A természetes ásványvizek volumene az elmúlt évben 800 millió liter felett volt Magyarországon. Ez jelenleg kb. 85 liter egy főre eső átlagos ásványvízfogyasztást jelent. "Az egészséges életmód térnyerésével a magyarországi fogyasztásban további növekedésre számítunk, a piacban még bőven van növekedési potenciál" - mondta Jean-Philippe Lebon, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezérigazgatója. A teljes ásványvízpiac évente mintegy 15-20 százalékkal nő hazánkban. A cég előrejelzései szerint az éves ásványvízfogyasztás 2018-ra eléri a 170 liter fejeként, ez naponta megközelítőleg fél liter ásványvíz elfogyasztását jelenti majd.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?