12 °C Budapest

Megnyíltak a pénzcsapok - felkutattuk a lehetőségeket!

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 05:55

A vállalkozások forrásszerzésének egyik közismert módozata a pályázati úton nyerhető támogatás. Ma már számos pályázatkészítő iroda segíthet a megfelelő pályázat megtalálásában és az arra való beadvány elkészítésében. Ennek ellenére még mindig nagyon kevesen vannak azok, akik valóban kihasználják a pályázatok által kínált lehetőségeket. Összeállításunk célja tehát ráirányítani a figyelmet a jelen időszakban megjelent, illetve lejáró kiírásokra, s segítséget nyújtani a választásban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Pályázati körképünkben az uniós pályázatok mellett ízelítőt kívánunk adni a hazai lehetőségekről is.

Kutatás-fejlesztés

Újonnan jelent meg a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH), az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottságának és a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási (KPI) Iroda kiírásában az alapkutatások humán-erőforrásának fejlesztésére az OTKA-H07 pályázat kiírásának tervezete.

A pályázat keretében három kategóriában igényelhető összeg 10 és 30 millió forint között terjed, egy, illetve 3 évre. A kiírás keretösszege 400 millió forint, melynek forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap.

A végleges kiírás várhatóan az idei év utolsó negyedévében jelenik meg, a beadási határidő pedig az azt követő 30. nap. A kiírás tervezete itt megtekinthető.

Versenyképesség

Szintén az NKTH és a KPI gondozásában került megjelentetésre a Jedlik Ányos program, melynek kerete 8 milliárd forint, minimum 1, maximum 3 évre szóló vissza nem térítendő támogatás. A pályázatok várható beadási határideje október 15, a dokumentáció megtekinthető itt.

A program célja a gazdaság versenyképességének növelése, négy alprogram keretében lehet projekt-javasolatokat beadni:

1. Egészséges ember
2. Versenyképes ipar
3. Versenyképes agrárium
4. Élhető, fenntartható környezet

Kereskedelemfejlesztés

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Közel a határideje a Magyar Befektetési és Keresekedelemfejlesztési Kht. (ITDH) által kiírt Kereskedelemfejlesztési pályázatnak, október 31-ig nyújthatóak be pályázatok, jogcímenként legalább 100 ezer forintra. A kiírás itt megtalálható. A pályázat rendelkezésre álló keretösszege 500 ezer forint.

Forrás a forrásszerzéshez

Az egyes vállalkozások életében előfordulhat, hogy elérkezik az a szakasz, amikor a külső forrásbevonás a tőzsdére való bevezetéssel valósul meg. Ez azonban messzemenően nem annyira egyszerű és gyors folyamat, és bizony megvan a maga költsége is. Ehhez kapcsolódóan a Budapesti Értéktőzsde, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázati kiírása nyújthat segítséget.

A támogatás mértéke a bevezetés költségeinek 50 százaléka, de maximálisan 25 millió forint, beadványt pedig az alábbi kiírás alapján október 31-ig lehet benyújtani.

Operatív programok

A Gazdaságfejlesztési operatív program 2.1.1.-es kiírásai között a mikro-és kisvállalkozások technológiai fejlesztéseire igényelhető A kiírás - amely megtekinthető itt - határideje 2007. november 30.

Szintén a GOP keretein belül a vállalati folyamatmenedzsmenttel kapcsolatos kiírást emelnénk ki körképünkben, mivel annak Közép-Magyarországi régiós tükörpályázata keretkimerülés miatt szeptember 28-án éjfélkor lezárul.

A GOP-2007.2.2.1. kiírás alapvető célja a folyamatmenedzsment hatékonyságának növelése, a keretösszeg a 2007-es évre 1,603 milliárd forint. A kiírásra pályázni november 16-ig lehet, forrását pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?