4 °C Budapest

Megnyíltak a pénzcsapok - felkutattuk a lehetőségeket!

Pénzcentrum
2007. szeptember 28. 05:55

A vállalkozások forrásszerzésének egyik közismert módozata a pályázati úton nyerhető támogatás. Ma már számos pályázatkészítő iroda segíthet a megfelelő pályázat megtalálásában és az arra való beadvány elkészítésében. Ennek ellenére még mindig nagyon kevesen vannak azok, akik valóban kihasználják a pályázatok által kínált lehetőségeket. Összeállításunk célja tehát ráirányítani a figyelmet a jelen időszakban megjelent, illetve lejáró kiírásokra, s segítséget nyújtani a választásban.

Pályázati körképünkben az uniós pályázatok mellett ízelítőt kívánunk adni a hazai lehetőségekről is.

Kutatás-fejlesztés

Újonnan jelent meg a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH), az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottságának és a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási (KPI) Iroda kiírásában az alapkutatások humán-erőforrásának fejlesztésére az OTKA-H07 pályázat kiírásának tervezete.

A pályázat keretében három kategóriában igényelhető összeg 10 és 30 millió forint között terjed, egy, illetve 3 évre. A kiírás keretösszege 400 millió forint, melynek forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap.

A végleges kiírás várhatóan az idei év utolsó negyedévében jelenik meg, a beadási határidő pedig az azt követő 30. nap. A kiírás tervezete itt megtekinthető.

Versenyképesség

Szintén az NKTH és a KPI gondozásában került megjelentetésre a Jedlik Ányos program, melynek kerete 8 milliárd forint, minimum 1, maximum 3 évre szóló vissza nem térítendő támogatás. A pályázatok várható beadási határideje október 15, a dokumentáció megtekinthető itt.

A program célja a gazdaság versenyképességének növelése, négy alprogram keretében lehet projekt-javasolatokat beadni:

1. Egészséges ember
2. Versenyképes ipar
3. Versenyképes agrárium
4. Élhető, fenntartható környezet

Kereskedelemfejlesztés

Közel a határideje a Magyar Befektetési és Keresekedelemfejlesztési Kht. (ITDH) által kiírt Kereskedelemfejlesztési pályázatnak, október 31-ig nyújthatóak be pályázatok, jogcímenként legalább 100 ezer forintra. A kiírás itt megtalálható. A pályázat rendelkezésre álló keretösszege 500 ezer forint.

Forrás a forrásszerzéshez

Az egyes vállalkozások életében előfordulhat, hogy elérkezik az a szakasz, amikor a külső forrásbevonás a tőzsdére való bevezetéssel valósul meg. Ez azonban messzemenően nem annyira egyszerű és gyors folyamat, és bizony megvan a maga költsége is. Ehhez kapcsolódóan a Budapesti Értéktőzsde, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázati kiírása nyújthat segítséget.

A támogatás mértéke a bevezetés költségeinek 50 százaléka, de maximálisan 25 millió forint, beadványt pedig az alábbi kiírás alapján október 31-ig lehet benyújtani.

Operatív programok

A Gazdaságfejlesztési operatív program 2.1.1.-es kiírásai között a mikro-és kisvállalkozások technológiai fejlesztéseire igényelhető A kiírás - amely megtekinthető itt - határideje 2007. november 30.

Szintén a GOP keretein belül a vállalati folyamatmenedzsmenttel kapcsolatos kiírást emelnénk ki körképünkben, mivel annak Közép-Magyarországi régiós tükörpályázata keretkimerülés miatt szeptember 28-án éjfélkor lezárul.

A GOP-2007.2.2.1. kiírás alapvető célja a folyamatmenedzsment hatékonyságának növelése, a keretösszeg a 2007-es évre 1,603 milliárd forint. A kiírásra pályázni november 16-ig lehet, forrását pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?