4 °C Budapest

Nem kell félni, nem fogy el az áram

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 08:45

Nem kell attól tartani, hogy a jövő év januárjában megvalósuló piacnyitást követően nem lesz elegendő villamos energia a hazai piacon - adja hírül a Napi Gazdaság.

Megszületett a megállapodás a minisztérium, valamint a Magyar Villamos Művek (MVM) között arról, hogy a cégcsoport az új törvény előírásainak megfelelően október végéig összesen mintegy 5-8 terrawattóra, hosszú távú szerződésekben lekötött kapacitást kínál pályázat útján.

Felsmann Balázs, a gazdasági tárca szakállamtitkára szerint emellett minden erőmű hasonló módon további kapacitásokat fog még piacra vinni. Az egyetemes szolgáltatási körbe tartozók, vagyis a védett kisfogyasztók ellátására összesen 12 terrawattóra villamos energiára van szükség.

Emellett a biztonságos ellátást szolgálja, hogy megállapodtak az egyetemes szolgáltatói körbe tartozók ellátásához szükséges energia, a zöld mérlegkör és az elosztói hálózat veszteségének kezeléséről is.

Felsmann elmondta, hogy elkészültek a végrehajtási rendeletek is, melyek jelenleg közigazgatási egyeztetésen vannak. A jövőre várható árakkal kapcsolatosan a szakállamtitkár szerint csupán az októberi aukciót követően lehet majd látni ezek alakulását. Amennyiben túlzott mértékű áremelés irányába indulnának a folyamatok, a kormányzat Felsmann szerint lehetőséget lát a drágulás visszafogására.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?