8 °C Budapest

Kedvezőbb feltételekkel vállal pályázati kezességet a Start Zrt.

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 10:58

Egyszerűsödik és kedvezőbb feltételek mellett igényelhető a Start Tőkegarancia Zrt. pályázati kezességvállalás terméke. A Start a vissza nem térítendő Európai Uniós támogatások biztosítékaként elfogadott kezességvállalását fedezet nélkül nyújtja a pályázatokon nyertes hazai kis- és közepes vállalkozásoknak, évi 2%-os kezességi díj mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Start pályázati kezességvállalás termékét a társaság által meghatározott TÁMOP, HEFOP, GOP, GVOP pályázatokhoz 2007 augusztusától lehet igénybe venni. "Az ügyfelek számára a legfontosabb szempont a biztosítékhoz jutás idő- és fedezetigénye, valamint annak költsége. A Start Zrt. évi 2%-os kezességi díjat számít fel és 10 naptári napon belül hoz döntést a beérkezett igénylésekről."- jelentette ki Zoltán Csaba a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szeptember elején elfogadta a Start Zrt. Kezesi Nyilatkozatát, s így a Start kezességvállalása a pályázati biztosítékok tekintetében egyenrangúvá vált a bankgaranciákkal. A pályázati kezességvállalás szeptembertől egyszerűbb eljárás keretében és kedvezőbb díjak mellett áll a sikeres a pályázók rendelkezésére. Az egyetlen költség az évi fix 2%-os mértékű kezességi díj.

"A vállalkozások számára a támogatott projekthez szükséges saját erő előteremtése és a támogatás előfinanszírozása komoly kihívást jelent, nem példa nélkül álló, hogy a támogatás visszafizetését garantáló biztosítékra már nem jut szabad fedezet. A Start Zrt. kezességvállalását a vállalkozások fedezet lekötése nélkül vehetik igénybe, ezzel a szabad fedezettel nem rendelkező vállalkozásoknak is lehetőségük nyílik a támogatások megszerzésére." - emelte ki Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

"A vállalkozók már régóta várták, hogy valaki segítségükre legyen a biztosítékadás területén. Fedezet nélkül, fix 2%-os díj ellenében mindenképpen megéri igénybe venni a terméket." - kommentálta a Start bejelentését Essősy Zsombor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?