-1 °C Budapest

Kedvezőbb feltételekkel vállal pályázati kezességet a Start Zrt.

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 10:58

Egyszerűsödik és kedvezőbb feltételek mellett igényelhető a Start Tőkegarancia Zrt. pályázati kezességvállalás terméke. A Start a vissza nem térítendő Európai Uniós támogatások biztosítékaként elfogadott kezességvállalását fedezet nélkül nyújtja a pályázatokon nyertes hazai kis- és közepes vállalkozásoknak, évi 2%-os kezességi díj mellett.

A Start pályázati kezességvállalás termékét a társaság által meghatározott TÁMOP, HEFOP, GOP, GVOP pályázatokhoz 2007 augusztusától lehet igénybe venni. "Az ügyfelek számára a legfontosabb szempont a biztosítékhoz jutás idő- és fedezetigénye, valamint annak költsége. A Start Zrt. évi 2%-os kezességi díjat számít fel és 10 naptári napon belül hoz döntést a beérkezett igénylésekről."- jelentette ki Zoltán Csaba a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szeptember elején elfogadta a Start Zrt. Kezesi Nyilatkozatát, s így a Start kezességvállalása a pályázati biztosítékok tekintetében egyenrangúvá vált a bankgaranciákkal. A pályázati kezességvállalás szeptembertől egyszerűbb eljárás keretében és kedvezőbb díjak mellett áll a sikeres a pályázók rendelkezésére. Az egyetlen költség az évi fix 2%-os mértékű kezességi díj.

"A vállalkozások számára a támogatott projekthez szükséges saját erő előteremtése és a támogatás előfinanszírozása komoly kihívást jelent, nem példa nélkül álló, hogy a támogatás visszafizetését garantáló biztosítékra már nem jut szabad fedezet. A Start Zrt. kezességvállalását a vállalkozások fedezet lekötése nélkül vehetik igénybe, ezzel a szabad fedezettel nem rendelkező vállalkozásoknak is lehetőségük nyílik a támogatások megszerzésére." - emelte ki Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.

"A vállalkozók már régóta várták, hogy valaki segítségükre legyen a biztosítékadás területén. Fedezet nélkül, fix 2%-os díj ellenében mindenképpen megéri igénybe venni a terméket." - kommentálta a Start bejelentését Essősy Zsombor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19