16 °C Budapest

Nem hozott áttörést a nyár

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 14:58

Az idei év hetedik hónapjában tovább csökkent a kiskereskedelemi forgalom, a naptárhatástól megtisztított adatok szerint a változatlan áron számított forgalom 4,2 százalékkal maradt el az egy évvel megelőző adatoktól - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.


Az idei év első hét hónapja során összesen 3320 milliárd forint értékben került áru forgalmazásra, ennek 50,4 százalékát az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 19,8 százalékát a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-, 11,1 százalékát a könyv-, újság-, papíráru-, és egyéb iparcikk-kiskereskedelmi üzletekben bonyolították.

Folytatta csökkenését az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalmának csökkenése, amely javarészt főként az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásainak mérséklődésének köszönhető.

Emellett az első hét hónap során a nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma is visszaesett, 6,6 százalékkal maradtak el az előző évhez képest. Az egyetlen szerencsés csoportot a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletek képezik, ugyanis egyedül náluk emelkedtek az eladások.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legrosszabbul továbbra is az iparcikk jellegű vegyes, valamint a könyv-, újság-, papíráru- és egyéb iparcikk üzletek jártak az előző év azonos hónapjához képest.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04