Újabb kiírás egyeztetésen

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 09:26

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében hamarosan megjelenik a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a közép-magyarországi regionális program logisztikai ikerpályázata. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a már megszokott eljárásrendben társadalmi vitára bocsátja a pályázati kiírásokat - áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közzététel: 2007. szeptember 4.

Egyeztetési időszak: 2007. szeptember 4. - szeptember 20.

A pályázatok célja a Magyarországon nemzetközi forgalomban áthaladó árutömeg magas színvonalú kiszolgálása, elsősorban a környezetvédelmi szempontból kiemelt szerepet játszó, ún. intermodális, azaz szállítási módokat összekapcsoló logisztikai központok fejlesztésével. A támogatásra rendelkezésre álló 2007-2008-as keretösszeg a hat konvergencia régióban 9,548 milliárd, míg a fejlettebb Közép-Magyarországon 1,86 milliárd forint. Uniós források bevonásával több, mint 30 projekt valósulhat meg.

A logisztika azon kevés területek egyike, ahol a Magyarországon működő cégek, különösen a kis- és középvállalkozások versenyképessége már rövidtávon is növelhető. Ráadásul a program tovagyűrűző pozitív hatásaival a kiegyensúlyozottabb regionális politikát, a vállalkozásfejlesztést, a beruházás-ösztönzést is segíti. További addicionális hatás lehet, hogy a programmal megvalósulhat a növekvő áruforgalom egy részének a kevésbé környezetszennyező vasúti vagy vízi útra történő terelése, ezzel szolgálva a fenntartható fejlődés követelményét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fehívja a figyelmet arra, hogy a társadalmi egyeztetés során csak a letölthető kérdőívben visszaérkezett véleményeket áll módjukban átvezetni, ezért kérjik, minden esetben abban dolgozzanak. Észrevételeiket szeptember 5-től a gopkmop.logisztika@meh.hu e-mail címre várják.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?