Újabb kiírás egyeztetésen

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 09:26

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében hamarosan megjelenik a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a közép-magyarországi regionális program logisztikai ikerpályázata. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a már megszokott eljárásrendben társadalmi vitára bocsátja a pályázati kiírásokat - áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

Közzététel: 2007. szeptember 4.

Egyeztetési időszak: 2007. szeptember 4. - szeptember 20.

A pályázatok célja a Magyarországon nemzetközi forgalomban áthaladó árutömeg magas színvonalú kiszolgálása, elsősorban a környezetvédelmi szempontból kiemelt szerepet játszó, ún. intermodális, azaz szállítási módokat összekapcsoló logisztikai központok fejlesztésével. A támogatásra rendelkezésre álló 2007-2008-as keretösszeg a hat konvergencia régióban 9,548 milliárd, míg a fejlettebb Közép-Magyarországon 1,86 milliárd forint. Uniós források bevonásával több, mint 30 projekt valósulhat meg.

A logisztika azon kevés területek egyike, ahol a Magyarországon működő cégek, különösen a kis- és középvállalkozások versenyképessége már rövidtávon is növelhető. Ráadásul a program tovagyűrűző pozitív hatásaival a kiegyensúlyozottabb regionális politikát, a vállalkozásfejlesztést, a beruházás-ösztönzést is segíti. További addicionális hatás lehet, hogy a programmal megvalósulhat a növekvő áruforgalom egy részének a kevésbé környezetszennyező vasúti vagy vízi útra történő terelése, ezzel szolgálva a fenntartható fejlődés követelményét.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fehívja a figyelmet arra, hogy a társadalmi egyeztetés során csak a letölthető kérdőívben visszaérkezett véleményeket áll módjukban átvezetni, ezért kérjik, minden esetben abban dolgozzanak. Észrevételeiket szeptember 5-től a gopkmop.logisztika@meh.hu e-mail címre várják.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?