Vagyonmentés ügyesen: az új törvény sem akadály!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 09:00

Hiába rövidül akár két munkanapra szeptembertől az egyszerűsített cégbejegyzési kérelmek elbírálásának határideje, a jogi kiskapukat kihasználók számára a cégtörvény kifejezetten megkönnyíti a vagyon kimentését az adósságokat felhalmozó cégekből - írja a Magyar Nemzet.

Egy-egy cég villámgyors megalakításával még gyorsabban el lehet majd menekülni a kötelezettségek elől.

Az új cégtörvény értelmében a társas vállalkozásoknak mindössze ötféle dokumentumot kell majd csatolniuk a bejegyzési kérelemhez, az aláírási címpéldány hitelesítéséért sem kell közjegyzőhöz fordulni, és az ügyvédek számára is lehetőség nyílik az értékesítési céllal létrehozott cégek alapítására.

Nem kell előzetesen bankszámlát nyitni, elég nyilatkozni annak meglétéről és a bejegyzés utáni 8 napon belül befizetni az alapításhoz szükséges, immár csökkentett alaptőkét.

A Coface vezetője az újításokat úgy kommentálta, hogy a törvényhozók vagy nincsenek tisztában a hazai vállalkozások igazai gondjaival, vagy úgy tesznek, mintha a bejegyzés gyorsítása lenne a gyógyír a növekvő számú felszámolások, a körbetartozások és a spekulatív célú gazdasági társaságok alapítása ellen. Sokkal inkább célravezető lenne, ha a cégbíróság szűrést végezne annak érdekében, hogy olyan személyek ne alapíthassanak újabb társaságokat, akik korábban már több céget is csődbe vittek.

Egyelőre természetesen nem áll rendelkezésre olyan számítógépes rendszer, mely ki tudná mutatni, hogy a leendő ügyvezető igazgató szerepet játszott-e korábban más cégek bedőlésében. A hitelezők védelme addig nem valósulhat meg, amíg ez a nyilvántartás nem készül el.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?