16 °C Budapest

Vagyonmentés ügyesen: az új törvény sem akadály!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 09:00

Hiába rövidül akár két munkanapra szeptembertől az egyszerűsített cégbejegyzési kérelmek elbírálásának határideje, a jogi kiskapukat kihasználók számára a cégtörvény kifejezetten megkönnyíti a vagyon kimentését az adósságokat felhalmozó cégekből - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy-egy cég villámgyors megalakításával még gyorsabban el lehet majd menekülni a kötelezettségek elől.

Az új cégtörvény értelmében a társas vállalkozásoknak mindössze ötféle dokumentumot kell majd csatolniuk a bejegyzési kérelemhez, az aláírási címpéldány hitelesítéséért sem kell közjegyzőhöz fordulni, és az ügyvédek számára is lehetőség nyílik az értékesítési céllal létrehozott cégek alapítására.

Nem kell előzetesen bankszámlát nyitni, elég nyilatkozni annak meglétéről és a bejegyzés utáni 8 napon belül befizetni az alapításhoz szükséges, immár csökkentett alaptőkét.

A Coface vezetője az újításokat úgy kommentálta, hogy a törvényhozók vagy nincsenek tisztában a hazai vállalkozások igazai gondjaival, vagy úgy tesznek, mintha a bejegyzés gyorsítása lenne a gyógyír a növekvő számú felszámolások, a körbetartozások és a spekulatív célú gazdasági társaságok alapítása ellen. Sokkal inkább célravezető lenne, ha a cégbíróság szűrést végezne annak érdekében, hogy olyan személyek ne alapíthassanak újabb társaságokat, akik korábban már több céget is csődbe vittek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyelőre természetesen nem áll rendelkezésre olyan számítógépes rendszer, mely ki tudná mutatni, hogy a leendő ügyvezető igazgató szerepet játszott-e korábban más cégek bedőlésében. A hitelezők védelme addig nem valósulhat meg, amíg ez a nyilvántartás nem készül el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?