24 °C Budapest

A megbízhatóság már a múlté? A legjobb márkák is buktak...

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 11:00

Nyilvánosságra hozta legfrissebb fogyasztói elégedettség felmérésének eredményeit a University of Michigan, mely adatok tanulsága szerint a vásárlók továbbra is kedvelik ugyan a korábban rendkívül elismert Google és Apple márkákat, az ezeknél tapasztalt elégedettségi szint azonban csökkent az előző évhez képest.

A felmérés készítőinek tapasztalatai szerint a pontértékek elmozdulása azért rendkívül releváns mutató, mert egy-egy vállalat pénzügyi eredményei rendszerint ezzel az indikátorral azonos irányba mozdulnak.

Az Apple tavalyi 83 pontos értéke idén 79-re csökkent, míg a Google 81-ről 78 pontra tornázta vissza magát. Az ellenpólust a Yahoo képviseli, mely 76-ról 79 pontra növelte fogyasztói elégedettségi indexét. (A pontokat 100-as skálán mérik.)

Fontos megjegyezni, hogy a megbízhatóságáról híres Apple még a pontveszteség ellenére is megelőzi iparágában a második helyezett HP-t, a Google-t azonban a fentieknek megfelelően átugrotta a Yahoo, mely modernebb formát öltött a közelmúltban. Szakértők szerint a piacvezető Google rendkívül sokat kockáztatna egy esetleges megújulással, hiszen elidegeníthetné hűséges felhasználóinak egy részét.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?