-1 °C Budapest

A megbízhatóság már a múlté? A legjobb márkák is buktak...

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 11:00

Nyilvánosságra hozta legfrissebb fogyasztói elégedettség felmérésének eredményeit a University of Michigan, mely adatok tanulsága szerint a vásárlók továbbra is kedvelik ugyan a korábban rendkívül elismert Google és Apple márkákat, az ezeknél tapasztalt elégedettségi szint azonban csökkent az előző évhez képest.

A felmérés készítőinek tapasztalatai szerint a pontértékek elmozdulása azért rendkívül releváns mutató, mert egy-egy vállalat pénzügyi eredményei rendszerint ezzel az indikátorral azonos irányba mozdulnak.

Az Apple tavalyi 83 pontos értéke idén 79-re csökkent, míg a Google 81-ről 78 pontra tornázta vissza magát. Az ellenpólust a Yahoo képviseli, mely 76-ról 79 pontra növelte fogyasztói elégedettségi indexét. (A pontokat 100-as skálán mérik.)

Fontos megjegyezni, hogy a megbízhatóságáról híres Apple még a pontveszteség ellenére is megelőzi iparágában a második helyezett HP-t, a Google-t azonban a fentieknek megfelelően átugrotta a Yahoo, mely modernebb formát öltött a közelmúltban. Szakértők szerint a piacvezető Google rendkívül sokat kockáztatna egy esetleges megújulással, hiszen elidegeníthetné hűséges felhasználóinak egy részét.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem