22 °C Budapest

Melyik a legnépszerűbb bankkártya?

Pénzcentrum
2007. július 18. 15:39

A tavalyi év végén Magyarországon összesen 8,2 millió bankkártya volt forgalomban, ennek 65%-a, vagyis 5,3 millió plasztik viselte a MasterCard kártyacsalád (MasterCard, Maestro, Cirrus) logóinak valamelyikét - áll az MNB, fizetési üzletágat elemző 2006-os éves jelentésében . A jegybank adataival összhangban, több közelmúltban készült fogyasztói felmérés is megerősítette: a MasterCard továbbra is Magyarország legkedveltebb bankkártya márkája.

Idén ismét a MasterCard végzett az élen a Reader's Digest éves Megbízható Márkák felmérésében, nem volt meglepő tehát, hogy a GFK kutatóintézet fogyasztói szokásokat és attitűdöket vizsgáló kutatása is hasonló eredményre jutott: a hazai fogyasztók 41%-a MasterCard kártyát szeretne.

A kártyatársaság kedvező megítélése nem csak a lakossági szegmensben szembetűnő: a 2007. áprilisában, az üzleti hitelkártyák piacán végzett kutatás során a megkérdezett kis- és középvállalati vezetők 58%-a tette le voksát a MasterCard mellett.

Mihalszky Anikó, a MasterCard Europe Közép-Kelet Európai Regionális Marketing Menedzsere szerint a jó eredmény elsősorban a kártyatársaság regionális központként is működő budapesti irodájának, valamint a sokéves marketing munka során szerzett piacismeretnek köszönhető.

"Fontos kiemelnünk, hogy a MasterCard közvetlen és folyamatos kapcsolatot tart fent a kártyabirtokosokkal. Rendszeresen szervezünk nyereményjátékokat a kártyás fizetés népszerűsítésére, de nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos kártyahasználat gyakorlatának megismertetésére is. Kártyatársaságunk támogatóként van jelen a Sziget Fesztiválon és idén másodszor lesz névadó szponzora a MasterCard - Az év bankja választásnak. A márka kedveltségét nagyban elősegíti a kártyatársaság közismert és számos díjat nyert "Felbecsülhetetlen" televíziós reklámkampánya is, melynek több epizódját Magyarországon forgatták" - tette hozzá a regionális vezető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 12:01
Uniós rendelet kötelezi a techóriásokat, köztük a Google-t arra, hogy fizessen a portáloknak a tarta...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?