16 °C Budapest

Melyik a legnépszerűbb bankkártya?

Pénzcentrum
2007. július 18. 15:39

A tavalyi év végén Magyarországon összesen 8,2 millió bankkártya volt forgalomban, ennek 65%-a, vagyis 5,3 millió plasztik viselte a MasterCard kártyacsalád (MasterCard, Maestro, Cirrus) logóinak valamelyikét - áll az MNB, fizetési üzletágat elemző 2006-os éves jelentésében . A jegybank adataival összhangban, több közelmúltban készült fogyasztói felmérés is megerősítette: a MasterCard továbbra is Magyarország legkedveltebb bankkártya márkája.

Idén ismét a MasterCard végzett az élen a Reader's Digest éves Megbízható Márkák felmérésében, nem volt meglepő tehát, hogy a GFK kutatóintézet fogyasztói szokásokat és attitűdöket vizsgáló kutatása is hasonló eredményre jutott: a hazai fogyasztók 41%-a MasterCard kártyát szeretne.

A kártyatársaság kedvező megítélése nem csak a lakossági szegmensben szembetűnő: a 2007. áprilisában, az üzleti hitelkártyák piacán végzett kutatás során a megkérdezett kis- és középvállalati vezetők 58%-a tette le voksát a MasterCard mellett.

Mihalszky Anikó, a MasterCard Europe Közép-Kelet Európai Regionális Marketing Menedzsere szerint a jó eredmény elsősorban a kártyatársaság regionális központként is működő budapesti irodájának, valamint a sokéves marketing munka során szerzett piacismeretnek köszönhető.

"Fontos kiemelnünk, hogy a MasterCard közvetlen és folyamatos kapcsolatot tart fent a kártyabirtokosokkal. Rendszeresen szervezünk nyereményjátékokat a kártyás fizetés népszerűsítésére, de nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos kártyahasználat gyakorlatának megismertetésére is. Kártyatársaságunk támogatóként van jelen a Sziget Fesztiválon és idén másodszor lesz névadó szponzora a MasterCard - Az év bankja választásnak. A márka kedveltségét nagyban elősegíti a kártyatársaság közismert és számos díjat nyert "Felbecsülhetetlen" televíziós reklámkampánya is, melynek több epizódját Magyarországon forgatták" - tette hozzá a regionális vezető.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06