17 °C Budapest

Kik csinálták a legjobban? - márkák a csúcson

Pénzcentrum
2007. július 27. 14:00

Nagy vesztesei és nagy nyertesei is vannak a BusinessWeek és az Interbrand által évente felállított, a világ 100 legjobbnak ítélt márkáját tartalmazó listájának. Az első helyezett, mint azt már 7 éve megszokhattuk, a Coca-Cola.

Ugyanakkor nem ülhet sokáig babérjain az üditőitalgyártó, hiszen ostromolják trónját a jobbnál jobb márkák. A listának egyik nagy vesztese egyébként a Ford lett, amely először 19, majd 15 százalékot vesztett márkájának értékéből.

Ennek ellenére még mindig vannak nagy visszatérők, akiktől talán el lehet lesni valamit. Itt van például a Nokia esete, amely az ötödik helyet szerezte meg, 12 százalékos márkanév-érték emelkedés révén. Ezt pedig úgy sikerült elérnie, hogy egyrészt olcsó-telefonjaival betört a fejlődő országok piacaira, másrészt felfedezte és megadta azt, amire a fejlett országbeli vevőinek szüksége volt.

A listát az egyes márkák értéke alapján állítják fel évente, melyet a publikus, elérhető adatok, a profit-várakozások, és többek között a piaci részesedés alapján számítottak ki.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?