Csődöt mond a rendőrség: eljön a bolti tolvajok paradicsoma

Pénzcentrum
2007. július 30. 13:00

A Federation of Small Businesses legfrissebb kutatása szerint a brit kisvállalkozások olyannyira nem bíznak az igazságszolgáltatásban, hogy évente mintegy 19 milliárd fontnyi kárt okozó bűncselekményt be sem jelentenek a hatóságoknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megkérdezettek 40%-a arra sem veszi már a fáradságot, hogy bejelentse a lopásból vagy vandalizmusból származó károkat, mivel a rendőrség túl elnéző az elkövetőkkel szemben, a szankcióknak így nincs visszatartó ereje.

Az FSB adatai szerint a brit kisvállalkozások napi szinten összesen 52 millió fontnyi kárt kénytelenek elkönyvelni a fenti bűncselekmények miatt. A leginkább sújtott szegmens egyértelműen a kiskereskedelem, mely évente 1,5 milliárd fonttal rövidül meg.

A helyzetet nem javítja, hogy a szigetországban a bolti szarkák egy helyszíni, 80 fontos büntetési csekkel megússzák a bűncselekményt. Érdekes tanulság azonban, hogy az évente kiadott, mintegy 37 500 csekket be sem fizetik.

A brit kormány mindezek ellenére még a jelenlegi rendszeren is puhítana, a legfrissebb elképzelések szerint ugyanis az elkövetőknek nem kell befizetniük a büntetést, ha aláírnak egy olyan megállapodást, mellyel "elfogadható viselkedésre" kötelezik magukat.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Mindez várhatóan nem segít majd azokon a brit kisboltokon, melyek között akad olyan, amit az elmúlt évtized során több mint 200-szor raboltak ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?