2 °C Budapest

Csődöt mond a rendőrség: eljön a bolti tolvajok paradicsoma

Pénzcentrum
2007. július 30. 13:00

A Federation of Small Businesses legfrissebb kutatása szerint a brit kisvállalkozások olyannyira nem bíznak az igazságszolgáltatásban, hogy évente mintegy 19 milliárd fontnyi kárt okozó bűncselekményt be sem jelentenek a hatóságoknak.

A megkérdezettek 40%-a arra sem veszi már a fáradságot, hogy bejelentse a lopásból vagy vandalizmusból származó károkat, mivel a rendőrség túl elnéző az elkövetőkkel szemben, a szankcióknak így nincs visszatartó ereje.

Az FSB adatai szerint a brit kisvállalkozások napi szinten összesen 52 millió fontnyi kárt kénytelenek elkönyvelni a fenti bűncselekmények miatt. A leginkább sújtott szegmens egyértelműen a kiskereskedelem, mely évente 1,5 milliárd fonttal rövidül meg.

A helyzetet nem javítja, hogy a szigetországban a bolti szarkák egy helyszíni, 80 fontos büntetési csekkel megússzák a bűncselekményt. Érdekes tanulság azonban, hogy az évente kiadott, mintegy 37 500 csekket be sem fizetik.

A brit kormány mindezek ellenére még a jelenlegi rendszeren is puhítana, a legfrissebb elképzelések szerint ugyanis az elkövetőknek nem kell befizetniük a büntetést, ha aláírnak egy olyan megállapodást, mellyel "elfogadható viselkedésre" kötelezik magukat.

Mindez várhatóan nem segít majd azokon a brit kisboltokon, melyek között akad olyan, amit az elmúlt évtized során több mint 200-szor raboltak ki.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17