CIP-cirip - megnyílik a milliárdos pénzcsap

Pénzcentrum
2007. július 20. 11:00

Az Európai Unió versenyképességi és innovációs keretprogramjánál (CIP) még az idei évben megkötik a szerződéseket a partnerekkel - írja a Világgazdaság.

A CIP leginkább a forráshiánnyal küzdő kis- és középvállalkozások számára jelenthet friss levegőt, ugyanis kizárólag ebben az évben 142 millió eurót szánnak támogatásukra. A keretprogram céljaira 2007 és 2013 között összesen 3,261 milliárd eurót biztosított az unió.

A CIP jelentős részét kitevő pénzügyi eszközök majd közvetítőkön keresztül juthatnak el a kkv-khoz, így nálunk például a program a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz tartozik.

A CIP egyik fő feladata a kutatási eredmények gazdasági, piaci hasznosításának előmozdítása. Emellett fontos szempontot képez az is, hogy a program hozzájárulhat a vállalkozások, különös tekintettel a kkv-k versenyképességének előmozdításához.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25