15 °C Budapest

A baj csőstül jön - nem bízhatsz meg senkiben

Pénzcentrum
2007. július 24. 16:00

A csalóknak úgy tűnik sikerült megtalálniuk azt a piaci rést, amely számukra üdvös, számunkra azonban már kevésbé bizonyul örvendetesnek. Számtalanszor hírt adtunk már arról, hogy a magánszemélyek személyes adatait a legkülönfélébb módszerekkel próbálják meg kicsalni annak érdekében, hogy a későbbiekben azzal majd visszaélhessenek. Mostantól az amúgy is sokszor sanyarú sorsú kisvállalkozások képezik a célkereszt közepét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindez egyelőre az amerikai kisvállalatokat fenyegeti leginkább, de jobb félni, mint megijedni és tudatosan, felkészülten várni, hogy esetleg nálunk is megjelenjen ez a visszaélési forma.

Mi történik, ha egy bűnöző ugyanabban az irodaházban bérel irodát, mint ahol a mi vállalkozásunk is székel? Ebből még nincs gond, abból viszont már igen, hogy vállalati hitelkártya igénylést ad le a mi vállalkozásunk neve alatt. A hitelt megkapja, mivel a név és cím megegyezik a kártyát már azonban az ő postaládájában fogja megtalálni.

Később az utcán jó pénzért megszabadul a kártyáktól és eltűnik a színről mielőtt még felfedezné a cégtulajdonos, hogy valami nem stimmel a számlájával. A BusinessWeek írása szerint egyre gyakrabban esnek csalások áldozatává a vállalkozások, mivel általában a társaságok hitelkerete magasabb, vagyis itt sokkal kevésbé kelti fel a figyelmet egy-egy magasabb összegű tranzakció.

Ráadásul a legtöbb törvényi szabályozás nem tekinti a vállalati adatok eltulajdonítását bűncselekménynek. Egyelőre ugyanakkor nehéz megmondani, hogy a csalások hány százaléka érint valamilyen vállalkozást, ugyanis a statisztikák általában csupán a fogyasztói panaszokat tartalmazzák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szakemberek szerint a legveszélyeztetettebb kategória a kisvállalkozások köre, ugyanis ők vagy nem tudnak, vagy nem is akarnak elég figyelmet fordítani a megfelelő védelemre és az óvintézkedések meghozatalára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00