A baj csőstül jön - nem bízhatsz meg senkiben

Pénzcentrum
2007. július 24. 16:00

A csalóknak úgy tűnik sikerült megtalálniuk azt a piaci rést, amely számukra üdvös, számunkra azonban már kevésbé bizonyul örvendetesnek. Számtalanszor hírt adtunk már arról, hogy a magánszemélyek személyes adatait a legkülönfélébb módszerekkel próbálják meg kicsalni annak érdekében, hogy a későbbiekben azzal majd visszaélhessenek. Mostantól az amúgy is sokszor sanyarú sorsú kisvállalkozások képezik a célkereszt közepét.

Mindez egyelőre az amerikai kisvállalatokat fenyegeti leginkább, de jobb félni, mint megijedni és tudatosan, felkészülten várni, hogy esetleg nálunk is megjelenjen ez a visszaélési forma.

Mi történik, ha egy bűnöző ugyanabban az irodaházban bérel irodát, mint ahol a mi vállalkozásunk is székel? Ebből még nincs gond, abból viszont már igen, hogy vállalati hitelkártya igénylést ad le a mi vállalkozásunk neve alatt. A hitelt megkapja, mivel a név és cím megegyezik a kártyát már azonban az ő postaládájában fogja megtalálni.

Később az utcán jó pénzért megszabadul a kártyáktól és eltűnik a színről mielőtt még felfedezné a cégtulajdonos, hogy valami nem stimmel a számlájával. A BusinessWeek írása szerint egyre gyakrabban esnek csalások áldozatává a vállalkozások, mivel általában a társaságok hitelkerete magasabb, vagyis itt sokkal kevésbé kelti fel a figyelmet egy-egy magasabb összegű tranzakció.

Ráadásul a legtöbb törvényi szabályozás nem tekinti a vállalati adatok eltulajdonítását bűncselekménynek. Egyelőre ugyanakkor nehéz megmondani, hogy a csalások hány százaléka érint valamilyen vállalkozást, ugyanis a statisztikák általában csupán a fogyasztói panaszokat tartalmazzák.

Szakemberek szerint a legveszélyeztetettebb kategória a kisvállalkozások köre, ugyanis ők vagy nem tudnak, vagy nem is akarnak elég figyelmet fordítani a megfelelő védelemre és az óvintézkedések meghozatalára.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16