Adatelemzés kisvállalatoknak

Pénzcentrum
2007. július 4. 08:26

Az Oracle bejelentette az Oracle Business Intelligence Standard Edition One (röviden Oracle Business Intelligence SE One) nevű teljes körű, integrált üzleti adatelemzési és adattárház rendszerét, amelyet kimondottan a kis és közepes méretű szervezetek és munkacsoportok igényeihez alakítottak és áraztak.

Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád részét képező Oracle Business Intelligence SE One-t az "üzleti intelligencia" (Business Intelligence - BI) minden olyan funkciójával felvértezték, amire a kis- és középvállalkozásoknak szükségük lehet. Az egyszerűen telepíthető megoldás része az interaktív műszerfalnézet (dashboard), a formázott kimutatások, az eseti lekérdezések és adatelemzések, az adatok kinyerését, átalakítását és betöltését végző ETL-technológia, valamint a világ vezető adatbázis-kezelő alkalmazása. Az egyetlen kiszolgálón működő szoftvercsomag 5-50 felhasználóhoz vásárolható meg, felhasználónként 1000 USD áron.

"A BI már nem csupán a nagyvállalatok kiváltsága" - mondta Dan Vesset, az IDC üzleti adatelemzési kutatórészlegének alelnöke, majd hozzátette: "Az elmúlt években a BI megjelenése az adott ágazat vagy cég méretétől függetlenül minden ágazatban és szervezeti formában nyomon követhető. A kis- és középvállalkozások a BI-t veszik igénybe az értékesítések növeléséhez és az ügyfélszolgálat minőségének javításához, pénzügyi teljesítményük fokozásához, beszállítói láncuk optimalizálásához, illetve az üzleti növekedési lehetőségek feltérképezéséhez. Az Oracle Business Intelligence SE One ehhez kiváló termékek és eszközök átfogó együttesét kínálja kedvező áron."

Az Oracle Business Intelligence SE One megfelelő üzleti adatelemzési alapokat biztosít az ügyfelek számára, mivel a vállalat minden részlegét teljes körű, érdemi és naprakész információkkal ellátva nagyban elősegíti az eredményes üzleti döntések meghozatalát. A nagyvállalati kategóriát képviselő Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition (EE) alkalmazásegyüttes és az Oracle Database adatbázis-kezelő alapjaira épülő Business Intelligence SE One széles körű és rugalmas megoldást kínál az ügyfelek üzleti adatelemzési igényeihez, legyen szó egyszerű üzemeltetési kimutatáskészítésről vagy teljes körű, szerepkör alapú képernyőnézetes adatelemzésről és adattárházas rendszerről. Az Oracle révén a fejlődő vállalkozások és szervezetek az adatelemzési tartalom újbóli feltöltése nélkül a BI és adatbázis-kezelő szoftver nagyvállalati verziójára frissíthetik rendszerüket, amennyiben nagyobb kapacitású üzleti adatelemzésre van szükségük vagy növelni szeretnék BI felhasználóik számát.

Az Oracle Business Intelligence SE One kifejlesztésekor az üzleti felhasználó önellátó képességének kialakítására törekedtek, így a rendszer felhasználói felülete semmilyen programozási, SQL vagy egyéb technikai előképzettséget nem igényel. A riportok megjelenítése és felépítése olyan mindennapi alkalmazásokkal történik, mint a Microsoft Word és az Adobe Acrobat. Az új interaktív képernyőnézetek létrehozása webes felületen, egyszerű egérműveletekkel történik, az új eseti adatelemzések elindításához pedig elegendő rámutatni és rákattintani az egyszerű, logikusan felépített adatmodell elemeire. A használhatóságot javító új funkcióknak köszönhetően egyrészt jelentősen nő a munkavégzés hatékonysága, másrészt a felhasználók kevésbé vannak ráutalva az informatikai szakemberekre a kimutatások és adatelemzések készítése során.

Az Oracle Business Intelligence SE One-ban a következő termékek integrációja valósult meg:

· Oracle Business Intelligence Publisher - a szoftverrel a szervezetek dokumentumok és kimutatások széles körét hozhatják létre, így például pénzügyi jelentéseket, reprezentatív kivitelű kimutatásokat, számlákat és címkéket, ráadásul mindezt olyan ismerős alkalmazásokkal és azok formátumában, mint az Adobe Acrobat és a Microsoft Word;
· Oracle Business Intelligence Answers - eseti riporting és adatelemző eszköz, amellyel a felhasználók gyorsan és könnyedén létrehozhatják, elemezhetik, megjeleníthetik, részletezhetik, illetve műszerfalnézetekbe ágyazhatják a kimutatásokat;
· Oracle Business Intelligence Interactive Dashboards - személyre szabott, élő, interaktív webes műszerfalnézet a főbb trendekkel, riasztásokkal és főbb teljesítménymutatókkal (KPI-k), amelyek között műszerkijelzők, diagramok, összefoglaló kimutatások, illetve feltétel alapú irányított adatelemzések is szerepelhetnek.
· Oracle Business Intelligence Server - az Oracle Business Intelligence SE One valamennyi végfelhasználói eszközét támogató egységes infrastruktúra, amely gyors adathozzáférést, integrációt és számításokat biztosít az Oracle és más forrásokból származó adatokkal, és a végfelhasználók felé egységes és logikus formában jeleníti a végeredményt.
· Oracle Database 10g Standard Edition One - a világ legjobb adatbázis-kezelője a masszív adattárház alapjául szolgál, és az Oracle-től eddig megszokott jó kezelhetőséget, kiváló teljesítményt, nagyfokú megbízhatóságot és magas szintű biztonságot ötvözi.
· Oracle Warehouse Builder 10g - az egyik legfejletteb ETL-eszköz kiváló adatminőséget, adatminőség-felügyeletet, teljesen integrált relációs és dimenziós modellezést és teljes életciklusra kiterjedő adat- és metaadatkezelést biztosítva teszi lehetővé, hogy a szervezetek hatékony és kiváló minőségű adattárházat tartsanak fenn.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Árak és elérhetőség

Az Oracle Business Intelligence SE One Microsoft Windows platformhoz nevesített felhasználónként 1000 USD-ért kapható (minimum öt, maximum ötven felhasználóhoz) a megfelelő feltételek és korlátozások figyelembe vételével. Emellett az ügyfelek a későbbiekben az ötvennél több felhasználóhoz használható Oracle Business Intelligence Suite EE kiadására is szabadon frissíthetik a rendszerüket.

Többet szeretne megtudni az Oracle Business Intelligence megoldásáról? Látogasson el a http://www.oracle.com/bi címre.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?