Adatelemzés kisvállalatoknak

Pénzcentrum
2007. július 4. 08:26

Az Oracle bejelentette az Oracle Business Intelligence Standard Edition One (röviden Oracle Business Intelligence SE One) nevű teljes körű, integrált üzleti adatelemzési és adattárház rendszerét, amelyet kimondottan a kis és közepes méretű szervezetek és munkacsoportok igényeihez alakítottak és áraztak.

Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád részét képező Oracle Business Intelligence SE One-t az "üzleti intelligencia" (Business Intelligence - BI) minden olyan funkciójával felvértezték, amire a kis- és középvállalkozásoknak szükségük lehet. Az egyszerűen telepíthető megoldás része az interaktív műszerfalnézet (dashboard), a formázott kimutatások, az eseti lekérdezések és adatelemzések, az adatok kinyerését, átalakítását és betöltését végző ETL-technológia, valamint a világ vezető adatbázis-kezelő alkalmazása. Az egyetlen kiszolgálón működő szoftvercsomag 5-50 felhasználóhoz vásárolható meg, felhasználónként 1000 USD áron.

"A BI már nem csupán a nagyvállalatok kiváltsága" - mondta Dan Vesset, az IDC üzleti adatelemzési kutatórészlegének alelnöke, majd hozzátette: "Az elmúlt években a BI megjelenése az adott ágazat vagy cég méretétől függetlenül minden ágazatban és szervezeti formában nyomon követhető. A kis- és középvállalkozások a BI-t veszik igénybe az értékesítések növeléséhez és az ügyfélszolgálat minőségének javításához, pénzügyi teljesítményük fokozásához, beszállítói láncuk optimalizálásához, illetve az üzleti növekedési lehetőségek feltérképezéséhez. Az Oracle Business Intelligence SE One ehhez kiváló termékek és eszközök átfogó együttesét kínálja kedvező áron."

Az Oracle Business Intelligence SE One megfelelő üzleti adatelemzési alapokat biztosít az ügyfelek számára, mivel a vállalat minden részlegét teljes körű, érdemi és naprakész információkkal ellátva nagyban elősegíti az eredményes üzleti döntések meghozatalát. A nagyvállalati kategóriát képviselő Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition (EE) alkalmazásegyüttes és az Oracle Database adatbázis-kezelő alapjaira épülő Business Intelligence SE One széles körű és rugalmas megoldást kínál az ügyfelek üzleti adatelemzési igényeihez, legyen szó egyszerű üzemeltetési kimutatáskészítésről vagy teljes körű, szerepkör alapú képernyőnézetes adatelemzésről és adattárházas rendszerről. Az Oracle révén a fejlődő vállalkozások és szervezetek az adatelemzési tartalom újbóli feltöltése nélkül a BI és adatbázis-kezelő szoftver nagyvállalati verziójára frissíthetik rendszerüket, amennyiben nagyobb kapacitású üzleti adatelemzésre van szükségük vagy növelni szeretnék BI felhasználóik számát.

Az Oracle Business Intelligence SE One kifejlesztésekor az üzleti felhasználó önellátó képességének kialakítására törekedtek, így a rendszer felhasználói felülete semmilyen programozási, SQL vagy egyéb technikai előképzettséget nem igényel. A riportok megjelenítése és felépítése olyan mindennapi alkalmazásokkal történik, mint a Microsoft Word és az Adobe Acrobat. Az új interaktív képernyőnézetek létrehozása webes felületen, egyszerű egérműveletekkel történik, az új eseti adatelemzések elindításához pedig elegendő rámutatni és rákattintani az egyszerű, logikusan felépített adatmodell elemeire. A használhatóságot javító új funkcióknak köszönhetően egyrészt jelentősen nő a munkavégzés hatékonysága, másrészt a felhasználók kevésbé vannak ráutalva az informatikai szakemberekre a kimutatások és adatelemzések készítése során.

Az Oracle Business Intelligence SE One-ban a következő termékek integrációja valósult meg:

· Oracle Business Intelligence Publisher - a szoftverrel a szervezetek dokumentumok és kimutatások széles körét hozhatják létre, így például pénzügyi jelentéseket, reprezentatív kivitelű kimutatásokat, számlákat és címkéket, ráadásul mindezt olyan ismerős alkalmazásokkal és azok formátumában, mint az Adobe Acrobat és a Microsoft Word;
· Oracle Business Intelligence Answers - eseti riporting és adatelemző eszköz, amellyel a felhasználók gyorsan és könnyedén létrehozhatják, elemezhetik, megjeleníthetik, részletezhetik, illetve műszerfalnézetekbe ágyazhatják a kimutatásokat;
· Oracle Business Intelligence Interactive Dashboards - személyre szabott, élő, interaktív webes műszerfalnézet a főbb trendekkel, riasztásokkal és főbb teljesítménymutatókkal (KPI-k), amelyek között műszerkijelzők, diagramok, összefoglaló kimutatások, illetve feltétel alapú irányított adatelemzések is szerepelhetnek.
· Oracle Business Intelligence Server - az Oracle Business Intelligence SE One valamennyi végfelhasználói eszközét támogató egységes infrastruktúra, amely gyors adathozzáférést, integrációt és számításokat biztosít az Oracle és más forrásokból származó adatokkal, és a végfelhasználók felé egységes és logikus formában jeleníti a végeredményt.
· Oracle Database 10g Standard Edition One - a világ legjobb adatbázis-kezelője a masszív adattárház alapjául szolgál, és az Oracle-től eddig megszokott jó kezelhetőséget, kiváló teljesítményt, nagyfokú megbízhatóságot és magas szintű biztonságot ötvözi.
· Oracle Warehouse Builder 10g - az egyik legfejletteb ETL-eszköz kiváló adatminőséget, adatminőség-felügyeletet, teljesen integrált relációs és dimenziós modellezést és teljes életciklusra kiterjedő adat- és metaadatkezelést biztosítva teszi lehetővé, hogy a szervezetek hatékony és kiváló minőségű adattárházat tartsanak fenn.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Árak és elérhetőség

Az Oracle Business Intelligence SE One Microsoft Windows platformhoz nevesített felhasználónként 1000 USD-ért kapható (minimum öt, maximum ötven felhasználóhoz) a megfelelő feltételek és korlátozások figyelembe vételével. Emellett az ügyfelek a későbbiekben az ötvennél több felhasználóhoz használható Oracle Business Intelligence Suite EE kiadására is szabadon frissíthetik a rendszerüket.

Többet szeretne megtudni az Oracle Business Intelligence megoldásáról? Látogasson el a http://www.oracle.com/bi címre.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm