6 °C Budapest

Ismét 100 millió forintos támogatás a BÉT-re készülő cégeknek

Pénzcentrum
2007. június 13. 14:16

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével-két éve elindított programja folytatásaként-újra meghirdeti a tőzsdei bevezetésre készülő gazdasági társaságoknak szóló pályázatát.

A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik tekintetében likviditást biztosít a cégeknek (tulajdonosaiknak), másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol.

A pályázat meghirdetésekor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a tőzsdei bevezetésre készülő vállalkozások támogatására 100 millió forint keretösszeget különített el, de amennyiben ez szükséges, a keretet más forrásból kiegészítheti.

A támogatásra az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkező gazdasági társaságok pályázhatnak, amelynek feltétele, hogy a pályázat benyújtását megelőzően a pályázó csatlakozzon a BÉT által létrehozott Tőzsdeképes Cégek Klubjához.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek 50%-a, de maximum 25 millió forint.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvényeket 2008. május 31. napjáig bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják, hogy a bevezetést követően legalább 2 évig a tőzsdén maradnak.

A pályázatokat 2007. július 2. és október 31. között folyamatosan beadhatják a társaságok, az elbírálás is folyamatos. A pályázat lebonyolítását a GKM által megbízott közreműködő szervezet, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. végzi.

A Pályázati Formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról (www.gkm.gov.hu) letölthető és ugyanott megtalálható a Pályázati Felhívás és a részletes Útmutató is.

A tőzsdei bevezetés feltételeivel kapcsolatban a BÉT igazgatója, Varga-Balázs Attila a 429-6855 telefonszámon, valamint a vargab@bse.hu e-mail címen ad felvilágosítást.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?