Ismét 100 millió forintos támogatás a BÉT-re készülő cégeknek

Pénzcentrum
2007. június 13. 14:16

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével-két éve elindított programja folytatásaként-újra meghirdeti a tőzsdei bevezetésre készülő gazdasági társaságoknak szóló pályázatát.

A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik tekintetében likviditást biztosít a cégeknek (tulajdonosaiknak), másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol.

A pályázat meghirdetésekor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a tőzsdei bevezetésre készülő vállalkozások támogatására 100 millió forint keretösszeget különített el, de amennyiben ez szükséges, a keretet más forrásból kiegészítheti.

A támogatásra az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkező gazdasági társaságok pályázhatnak, amelynek feltétele, hogy a pályázat benyújtását megelőzően a pályázó csatlakozzon a BÉT által létrehozott Tőzsdeképes Cégek Klubjához.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek 50%-a, de maximum 25 millió forint.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvényeket 2008. május 31. napjáig bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják, hogy a bevezetést követően legalább 2 évig a tőzsdén maradnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pályázatokat 2007. július 2. és október 31. között folyamatosan beadhatják a társaságok, az elbírálás is folyamatos. A pályázat lebonyolítását a GKM által megbízott közreműködő szervezet, a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. végzi.

A Pályázati Formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról (www.gkm.gov.hu) letölthető és ugyanott megtalálható a Pályázati Felhívás és a részletes Útmutató is.

A tőzsdei bevezetés feltételeivel kapcsolatban a BÉT igazgatója, Varga-Balázs Attila a 429-6855 telefonszámon, valamint a vargab@bse.hu e-mail címen ad felvilágosítást.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem