12 °C Budapest

Betör a magyar piacra a Kofola

Pénzcentrum
2007. május 10. 13:10

Ma tartotta kampánynyitó sajtótájékoztatóját a Kofola Zrt., a Kofola AS magyarországi leányvállalata, mely most vezeti be a hazai piacra Kofola elnevezést viselő üdítőitalát, mely új konkurenciát jelent a piacon megtalálható hagyományos üdítőitalokkal szemben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vállalat marketing igazgatója, Bózsik András mutatta be az új terméket, melyet egy tömör mondatban úgy jellemzett: "jobb, mint kóla, tehát Kofola."

A Kofola kólaízű szénsavas üdítőital, egyedisége abban rejlik, hogy egyharmaddal kevesebb cukrot és 14 féle gyógynövényt tartalmaz, amellett, hogy kisebb a koffeintartalma az egyéb kólaízű termékeknél. Az alapanyag pedig egy alacsony ásványi anyag tartalmú forrásvíz. További előnyt jelent, hogy nincsen benne foszforsav és tudatmódosító szer.

1962-ben kezdték meg a Kofo szörp gyártását, eleinte üveges kiszerelésben. A bársonyos forradalom, és az egyéb nyugati termékek beáramlása miatt 1991-1997 között majdnem abbahagyták a gyártását, amely végül 1998-ban új, pet-palackos csomagolásban jelent meg a szlovák piacon.

2002-ben vásárolta meg egy cseh vállalat először a licencjogot, majd a magát a céget is, amelyből így lett Kofola AS. 2003-ban teljesen új designt kapott a termék, mely 2004-ben elérte a piacvezető pozíciót Szlovákiában, majd 2005 Csehországban is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Siker okát András Péter a termék különleges ízében, egészségesebb és ember közelibb mivoltában és abban látja, a több célcsoportnak szól: valódi választ kínál a piacon és nem csak egy címkecserét jelent.

A Kofola a mai naptól kapható a Corában és a Metróban (polcok és másodkihelyezések), hamarosan más boltokban is meg fog jelenni. Rendhagyó bevezetés várható, mert a cég márkát szeretne építeni, és ehhez elengedhetetlennek tartja a személyes eszközök meglétét.
A Kofolának sikerült megnyernie magának Éles István humoristát, ő lesz a kampány frontembere.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20