3 °C Budapest

Betör a magyar piacra a Kofola

Pénzcentrum
2007. május 10. 13:10

Ma tartotta kampánynyitó sajtótájékoztatóját a Kofola Zrt., a Kofola AS magyarországi leányvállalata, mely most vezeti be a hazai piacra Kofola elnevezést viselő üdítőitalát, mely új konkurenciát jelent a piacon megtalálható hagyományos üdítőitalokkal szemben.

A vállalat marketing igazgatója, Bózsik András mutatta be az új terméket, melyet egy tömör mondatban úgy jellemzett: "jobb, mint kóla, tehát Kofola."

A Kofola kólaízű szénsavas üdítőital, egyedisége abban rejlik, hogy egyharmaddal kevesebb cukrot és 14 féle gyógynövényt tartalmaz, amellett, hogy kisebb a koffeintartalma az egyéb kólaízű termékeknél. Az alapanyag pedig egy alacsony ásványi anyag tartalmú forrásvíz. További előnyt jelent, hogy nincsen benne foszforsav és tudatmódosító szer.

1962-ben kezdték meg a Kofo szörp gyártását, eleinte üveges kiszerelésben. A bársonyos forradalom, és az egyéb nyugati termékek beáramlása miatt 1991-1997 között majdnem abbahagyták a gyártását, amely végül 1998-ban új, pet-palackos csomagolásban jelent meg a szlovák piacon.

2002-ben vásárolta meg egy cseh vállalat először a licencjogot, majd a magát a céget is, amelyből így lett Kofola AS. 2003-ban teljesen új designt kapott a termék, mely 2004-ben elérte a piacvezető pozíciót Szlovákiában, majd 2005 Csehországban is.

Siker okát András Péter a termék különleges ízében, egészségesebb és ember közelibb mivoltában és abban látja, a több célcsoportnak szól: valódi választ kínál a piacon és nem csak egy címkecserét jelent.

A Kofola a mai naptól kapható a Corában és a Metróban (polcok és másodkihelyezések), hamarosan más boltokban is meg fog jelenni. Rendhagyó bevezetés várható, mert a cég márkát szeretne építeni, és ehhez elengedhetetlennek tartja a személyes eszközök meglétét.
A Kofolának sikerült megnyernie magának Éles István humoristát, ő lesz a kampány frontembere.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58