24 °C Budapest

17 milliárd forint MOST: mik a feltételek?

Pénzcentrum
2007. április 25. 09:00

A kkv-k jövedelemtermelő képességének erősítésére most megnyitott GOP (gazdaságfejlesztési operatív program) április végéig teszi lehetővé a pályázatok benyújtását, az elbírálás utáni első eredmények pedig nyártól várhatók - írja a Napi.

Ezen program most 17 milliárd forint pályázati pénz elérését teszi lehetővé a 2013-ig rendelkezésre álló 670 milliárdból. A GOP-os pályázatokban a közép-magyarországi régió nem vehet részt, ezen térség vállalati a KMOP (közép-magyarországi operatív program) keretében juthatnak fejlesztési forráshoz.

A pályázatok kiírásában a tavalyi évhez képest olyan változások történtek, melyek egyrészt egyszerűsítik a kkv-k számára a forrásokhoz való hozzáférést, másrészt viszont szigorítják a befogadási kritériumokat.

A GOP keretében kétéves vállalkozási múlttal rendelkező cég pályázhat, elsősorban technológiai korszerűsítés, komplex vállalkozásfejlesztési beruházás céljából.

A GVOP-hez képest a GOP annyiban könnyítette a részvételi feltételeket, hogy a pályázati csomagban nem kell dokumentálni az önrészen felüli forrás meglétét, tehát nem kell csatolni a hitelígérvényt és a bankgaranciát sem.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24