12 °C Budapest

17 milliárd forint MOST: mik a feltételek?

Pénzcentrum
2007. április 25. 09:00

A kkv-k jövedelemtermelő képességének erősítésére most megnyitott GOP (gazdaságfejlesztési operatív program) április végéig teszi lehetővé a pályázatok benyújtását, az elbírálás utáni első eredmények pedig nyártól várhatók - írja a Napi.

Ezen program most 17 milliárd forint pályázati pénz elérését teszi lehetővé a 2013-ig rendelkezésre álló 670 milliárdból. A GOP-os pályázatokban a közép-magyarországi régió nem vehet részt, ezen térség vállalati a KMOP (közép-magyarországi operatív program) keretében juthatnak fejlesztési forráshoz.

A pályázatok kiírásában a tavalyi évhez képest olyan változások történtek, melyek egyrészt egyszerűsítik a kkv-k számára a forrásokhoz való hozzáférést, másrészt viszont szigorítják a befogadási kritériumokat.

A GOP keretében kétéves vállalkozási múlttal rendelkező cég pályázhat, elsősorban technológiai korszerűsítés, komplex vállalkozásfejlesztési beruházás céljából.

A GVOP-hez képest a GOP annyiban könnyítette a részvételi feltételeket, hogy a pályázati csomagban nem kell dokumentálni az önrészen felüli forrás meglétét, tehát nem kell csatolni a hitelígérvényt és a bankgaranciát sem.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?