5 °C Budapest

Forradalmian új hirdetési modell: csalás kizárva!

Pénzcentrum
2007. március 22. 13:00

Új hirdetési rendszert tesztel az Egyesült Államokban a Google, így a piac minden jelentősebb szereplőjének figyelme a legújabb fejleményekre irányul.

Az online keresésekhez kötött hirdetések területén piacvezető cég eddig pay-per-click alapon árulta a hirdetéseket, azaz a tartalom mellett megjelenő linkért és rövid bemutatkozásért nem kellett fizetni, csak akkor keletkezett a hirdetőnek fizetési kötelezettsége, amikor egy böngésző rákattintott a hirdetésére.

Ez a modell számos veszélyt rejt magában, hiszen a saját oldalukon Google hirdetéseket futtatók előszeretettel klikkelik, hogy pénzhez jussanak, míg a konkurensek linkes hirdetéseinek klikkelgetése az egekbe repíti a versenytárs marketingköltségeit, amellett hogy inflálja az adott keresőszó árát, amint arról korábban beszámoltunk.

Az új rendszerben a hirdető nem akkor fizet, ha ráklikkelnek linkjére, hanem csak akkor, ha az oldalára eljutva a látogatók végrehajtanak egy bizonyos akciót, például megrendelnek egy terméket. Ezzel már nem lehet csalni, hiszen a hirdető üzletet köt, a tranzakciós értéknek pedig csak a töredékét fizeti ki a hirdetésért (ez az arány persze függ a keresőszótól, valamint az áru/szolgáltatás árától.)

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?