Forradalmian új hirdetési modell: csalás kizárva!

Pénzcentrum
2007. március 22. 13:00

Új hirdetési rendszert tesztel az Egyesült Államokban a Google, így a piac minden jelentősebb szereplőjének figyelme a legújabb fejleményekre irányul.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az online keresésekhez kötött hirdetések területén piacvezető cég eddig pay-per-click alapon árulta a hirdetéseket, azaz a tartalom mellett megjelenő linkért és rövid bemutatkozásért nem kellett fizetni, csak akkor keletkezett a hirdetőnek fizetési kötelezettsége, amikor egy böngésző rákattintott a hirdetésére.

Ez a modell számos veszélyt rejt magában, hiszen a saját oldalukon Google hirdetéseket futtatók előszeretettel klikkelik, hogy pénzhez jussanak, míg a konkurensek linkes hirdetéseinek klikkelgetése az egekbe repíti a versenytárs marketingköltségeit, amellett hogy inflálja az adott keresőszó árát, amint arról korábban beszámoltunk.

Az új rendszerben a hirdető nem akkor fizet, ha ráklikkelnek linkjére, hanem csak akkor, ha az oldalára eljutva a látogatók végrehajtanak egy bizonyos akciót, például megrendelnek egy terméket. Ezzel már nem lehet csalni, hiszen a hirdető üzletet köt, a tranzakciós értéknek pedig csak a töredékét fizeti ki a hirdetésért (ez az arány persze függ a keresőszótól, valamint az áru/szolgáltatás árától.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09