12 °C Budapest

Eltűnnek az egyéni vállalkozások - a megszorító csomag újabb meglepetései

Pénzcentrum
2007. február 22. 11:00

Minden korábbinál jobban érezhető az adó- és járulékszabályok, valamint a munkaügyi ellenőrzések szigorításainak hatása, ami miatt jelentősen megcsappant a vállalkozói kedv hazánkban - írja a Napi.

Míg 2006 első felében még 50 ezer új vállalkozást jegyeztek be, addig a második felében már csupán 43 ezret - derül ki a KSH adataiból. Főként az egyéi vállalkozások száma apadt, amelynek eredményeképpen a tavalyi év második felében már 40 ezerrel kevesebb egyéni vállalkozót regisztráltak, mint egy évvel korábban.

Más gazdasági formáknak köszönhető, hogy 2006 végére csupán 1,276 millióra csökkent a regisztrált vállalkozások száma, ami "csak" 23 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.

A legnépszerűbb vállalkozási formának már egyértelműen a korlátolt felelősségű társaság, amely szép lassan vette át a kisebb tőkével, de korlátlan felelősséggel járó betéti társaság helyét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A vállalkozások számának bővülése továbbra is az ingatlanszektorban volt a legnagyobb, ahol tíz ezerrel 180 ezerre nőtt a cégszám. Ehhez nagyban hozzájárult az, hogy a külföldi ingatlan befektetők a lakáscélú vásárlásokhoz gyakran alapítanak "minimál-kft-t".

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?