24 °C Budapest

Fényévekre az e-boltokról? - az EU belehúz

Pénzcentrum
2007. január 29. 10:00

A határon átnyúló e-kereskedelmi forgalom további bővüléséhez erősíteni kell az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos közösségi szabályozást. Ez az egyik levonható konklúziója az európai parlament határon átnyúló online kereskedelemmel kapcsolatos fogyasztói jogok erősítéséről kapcsolatos meghallgatásnak - írja a Világgazdaság.

Az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint az uniós polgároknak csupán a 27 százaléka vásárolt már interneten, és csak 6 százalékuk vásárolt már egy másik tagállam e-boltjából. A szakértők szerint a határon átnyúló e-kereskedelem elterjedésére már csak a "kritikus tömeg" elérése miatt is még legalább öt-tíz évet kell várni, a megfelelő közösségi szabályozás azonban jelentősen meggyorsíthatná a folyamatot.

Az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke is kiemelte: a tagállami szabályozás közelítése mellett a közösségi szintű fogyasztói jogok erősítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a határon átnyúló kereskedelembe vetett bizalom megnövekedjen. Ennek zálogát az egységesített bizalomvédjegyek uniós szinten való kidolgozásában látja. De emellett javaslatot tett egy általános követelményrendszer kidolgozására is, amely elégséges garanciát nyújthatna a más tagállamok e-boltjából vásárló európaiaknak.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 27. 14:34
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM