Fényévekre az e-boltokról? - az EU belehúz

Pénzcentrum
2007. január 29. 10:00

A határon átnyúló e-kereskedelmi forgalom további bővüléséhez erősíteni kell az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos közösségi szabályozást. Ez az egyik levonható konklúziója az európai parlament határon átnyúló online kereskedelemmel kapcsolatos fogyasztói jogok erősítéséről kapcsolatos meghallgatásnak - írja a Világgazdaság.

Az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint az uniós polgároknak csupán a 27 százaléka vásárolt már interneten, és csak 6 százalékuk vásárolt már egy másik tagállam e-boltjából. A szakértők szerint a határon átnyúló e-kereskedelem elterjedésére már csak a "kritikus tömeg" elérése miatt is még legalább öt-tíz évet kell várni, a megfelelő közösségi szabályozás azonban jelentősen meggyorsíthatná a folyamatot.

Az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke is kiemelte: a tagállami szabályozás közelítése mellett a közösségi szintű fogyasztói jogok erősítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a határon átnyúló kereskedelembe vetett bizalom megnövekedjen. Ennek zálogát az egységesített bizalomvédjegyek uniós szinten való kidolgozásában látja. De emellett javaslatot tett egy általános követelményrendszer kidolgozására is, amely elégséges garanciát nyújthatna a más tagállamok e-boltjából vásárló európaiaknak.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?