Feketemunkára kényszerítik a megszorítások a magyar vállalkozókat..

Pénzcentrum
2006. október 20. 10:30

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormány az élőmunka költségeinek, vagyis a munkabérhez kapcsolódó járulékok kétszeresre való emelésével lehetetlen helyzet hozta a kis- és középvállalkozásokat, miközben a hiányt más finanszírozhatatlan tényezők megnyírbálásával is csökkenteni lehetne - írja a Napi.

A 13.havi nyugdíj, a közalkalmazottak 50 százalékos béremelése, a minimálbér adómentessége, és az áfacsökkentés is azon tételek közé tartozik, amelyeknek megszüntetésével Parragh úr szerint mérsékelni lehetne a költségvetési hiányt.

Emellett komoly problémának tartja, hogy az uniós forrásoknak csupán 12-15 százaléka kerül hazai vállalkozókhoz, véleménye szerint a templomtornyot abból a pénzből is fel lehetne újítani, ami a támogatott vállalkozók adóiból befolyik, így a kormány jobban tenné ha a szavazatmaximáló intézkedésekkel szemben valódi érdekegyeztetésre törekedne, és a pénzek elosztásában nagyobb szerepet hagyna a szakmai testületeknek.

A kis- és középvállalkozók ellehetetlenítésének nevezte az adó- és járulékemelést, amely egyes szektorokban arra kényszeríti a haza vállalkozókat, hogy elbocsássák a dolgozókat és feketén foglalkoztassák őket tovább. Mint mondta, nem egy helyről hallotta, hogy az adóhatóságok megfenyegették azokat a vállalkozókat, akik bejelentették, hogy nem képesek kifizetni a megnövekedett terheket, az adóvizsgálat során kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM