26 °C Budapest

Feketemunkára kényszerítik a megszorítások a magyar vállalkozókat..

Pénzcentrum
2006. október 20. 10:30

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormány az élőmunka költségeinek, vagyis a munkabérhez kapcsolódó járulékok kétszeresre való emelésével lehetetlen helyzet hozta a kis- és középvállalkozásokat, miközben a hiányt más finanszírozhatatlan tényezők megnyírbálásával is csökkenteni lehetne - írja a Napi.

A 13.havi nyugdíj, a közalkalmazottak 50 százalékos béremelése, a minimálbér adómentessége, és az áfacsökkentés is azon tételek közé tartozik, amelyeknek megszüntetésével Parragh úr szerint mérsékelni lehetne a költségvetési hiányt.

Emellett komoly problémának tartja, hogy az uniós forrásoknak csupán 12-15 százaléka kerül hazai vállalkozókhoz, véleménye szerint a templomtornyot abból a pénzből is fel lehetne újítani, ami a támogatott vállalkozók adóiból befolyik, így a kormány jobban tenné ha a szavazatmaximáló intézkedésekkel szemben valódi érdekegyeztetésre törekedne, és a pénzek elosztásában nagyobb szerepet hagyna a szakmai testületeknek.

A kis- és középvállalkozók ellehetetlenítésének nevezte az adó- és járulékemelést, amely egyes szektorokban arra kényszeríti a haza vállalkozókat, hogy elbocsássák a dolgozókat és feketén foglalkoztassák őket tovább. Mint mondta, nem egy helyről hallotta, hogy az adóhatóságok megfenyegették azokat a vállalkozókat, akik bejelentették, hogy nem képesek kifizetni a megnövekedett terheket, az adóvizsgálat során kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?