Feketemunkára kényszerítik a megszorítások a magyar vállalkozókat..

Pénzcentrum
2006. október 20. 10:30

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormány az élőmunka költségeinek, vagyis a munkabérhez kapcsolódó járulékok kétszeresre való emelésével lehetetlen helyzet hozta a kis- és középvállalkozásokat, miközben a hiányt más finanszírozhatatlan tényezők megnyírbálásával is csökkenteni lehetne - írja a Napi.

A 13.havi nyugdíj, a közalkalmazottak 50 százalékos béremelése, a minimálbér adómentessége, és az áfacsökkentés is azon tételek közé tartozik, amelyeknek megszüntetésével Parragh úr szerint mérsékelni lehetne a költségvetési hiányt.

Emellett komoly problémának tartja, hogy az uniós forrásoknak csupán 12-15 százaléka kerül hazai vállalkozókhoz, véleménye szerint a templomtornyot abból a pénzből is fel lehetne újítani, ami a támogatott vállalkozók adóiból befolyik, így a kormány jobban tenné ha a szavazatmaximáló intézkedésekkel szemben valódi érdekegyeztetésre törekedne, és a pénzek elosztásában nagyobb szerepet hagyna a szakmai testületeknek.

A kis- és középvállalkozók ellehetetlenítésének nevezte az adó- és járulékemelést, amely egyes szektorokban arra kényszeríti a haza vállalkozókat, hogy elbocsássák a dolgozókat és feketén foglalkoztassák őket tovább. Mint mondta, nem egy helyről hallotta, hogy az adóhatóságok megfenyegették azokat a vállalkozókat, akik bejelentették, hogy nem képesek kifizetni a megnövekedett terheket, az adóvizsgálat során kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem