Top 5 titkos nyaralóhely Magyarországon: brutálisan olcsók, kevés a turista

2019. július 8. 16:50

Unod a Balatoni tumultust? Elborzasztanak az árak? Válassz inkább nyugalmas partszakaszokat, ahol nem őrülsz meg a tömegtől, és az árak is a földön járnak. A Pénzcentrum megkereste neked Magyarország legeldugottabb kincseit, ahol biztosan jól érzed majd magad.

Hiába elérhetőek egyre könnyebben és egyre olcsóbban a külföldi úti célok, a magyarok egy jelentős hányada, 64 százalékuk marad inkább belföldön, és itt tölti el a szabadságát - a Picodi felmérése szerint. És ha belföldi nyaralásról van szó, a legtöbb magyarnak a Balaton jut elsőként eszébe, holott rengeteg kevésbé felkapott, éppen ezért csendes és lényegesen olcsóbb vízpart mellé utazhatunk még.

A felmérés arra a kérdésre is választ adott, hogy mennyit szánnak a magyarok pihenésre: a válaszokból kiderül, átlagosan 155 ezer forintot költenek egy-egy utazásra. 12 százalékuk azt mondta, nem célja a spórolás, a többiek viszont ügyes trükkökkel kedvezményekre, vagy nagyobb ajánlatokra tettek szert. 49 százalék például jó előre megveszi az utazáshoz szükséges jegyeket, 50 százalék pedig idejekorán lefoglalja a szállást. Összeszedtünk pár olyan magyar vízparti nyaralóhelyet, amelyek egyelőre nem annyira népszerűek, így a balatoni árak töredékéért pihenhetünk idén nyáron.

Itató szabadstrand - Mosonmagyaróvár

Az Itató szabadstrand Mosonmagyaróváron minden igényt kielégít: nem csak strandbüfé, homokos röplabda pálya, játszótér és füves part várja a látogatókat, de tusolási lehetőség és öltözőkabin is, sőt, a parkolás is megoldható.

Domonyvölgyi D.Beach Strand

Budapesttől 44 kilométerre, keletre elhelyezkedő Domonyvölgyben egy kifejezetten egyedi strand is található, tengerparti hangulatot idéző partszakasszal, mely 2005 óta várja a látogatókat. 14000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályákkal áll a környékbeliek és az országos bajnokságok rendelkezésére. A felnőttjegy hétköznap 1500, hétvégén 2000 forint, a kedvezményes belépő 1000, illetve 1500 forintba kerül. 

Bánki tó

Bánk Nógrád megye délnyugati részén található község, a 7 hektáron elterülő, átlagosan 4 méter mély tó a fürdőzők és a horgászok körében is közkedvelt. A felnőtt belépőjegy 750 forint, a kedvezményes pedig 450 forintba kerül. Vízibicikli bérlésre is van lehetőség, ennek ára 1600 forint/óra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szelidi-tó

A Budapesttől 120 kilométerre fekvő Szelidi-tó 5 km hosszú, 150-200 m széles, 3-4 m mély, vízfelülete megközelítőleg 80 hektár, ezzel hazánk ötödik legnagyobb tava. A tó déli partján nyugalomba jutott futóhomok területein kellemes strandok kerületek kialakításra. A felnőtt belépő 800, a gyermek/diákjegy 500 forintba kerül. 

Orfűi-tó

Az Orfűi-tavak egy mesterséges tórendszer, amely Pécstől kb. 10 km-re északnyugatra, a Mecsek északi-lábánál helyezkedik el. A Kistó-stand A közel 10 hektáros Orfűi tó Pécs térségének egyetlen engedéllyel rendelkező nyílt vízi strandjaként üzemel. Maga a strand körülbelül 2 hektár nagyságú, végig homokos aljzatú, 5 ezer fő befogadására alkalmas. A belépő 1000, illetve 640 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm