Travel tourist standing with luggage watching sunset at airport window. Woman looking at lounge looking at airplanes while waiting at boarding gate before departure. Travel lifestyle. Transport and travel concept

Óriási változás az Airbnb-nél: néhány éve senki sem gondolta volna, hogy pont ezt lépik meg

2024. március 19. 06:36

Ellie Mertz, az Airbnb új pénzügyi igazgatója, aki a világjárvány idején már bizonyította válságkezelő képességét, most egy másik kritikus időszakban veszi át a vezetést. Akkor, amikor a fogyasztói utazások dinamikája változik, miközben a cég további növekedést és földrajzi terjeszkedését, illetve új termékek bevezetését és az emberekbe való befektetést célozza meg - számolt be a The Wall Street Journal. .

Ellie Mertz, az Airbnb új pénzügyi igazgatója, kifejezetten válságkezelési tapasztalattal rendelkezik. A 2020-as világjárvány idején ugyanis a vállalat vezetői csapatának tagjaként dolgozott, ahol a túlélés érdekében tőkebevonásra összpontosítottak, csökkentették a kiadásokat és a személyzet 25%-át elbocsátották. Mertz korábban pénzügyi alelnökként is tevékenykedett, és fontos szerepet játszott az Airbnb 2020 decemberi sikeres tőzsdei bevezetésében.

Mertz feladata most egy új kihívás kezelése: az utazási piac változása a pandémia utáni időszakban. Az U.S. Travel Association szerint a belföldi szabadidős utazások lassulása várható 2023-ban, amihez hozzájárulnak a magasabb hitelköltségek és a diákhitel-törlesztések újraindítása is az Egyesült Államokban.

Új tervek, új emberek

Az Airbnb vezetése most tehát Mertzre és Dave Stephensonra támaszkodik a növekedés elősegítése érdekében. Stephenson korábban pénzügyi igazgató volt, most pedig üzleti vezérigazgatóvá léptették elő. Brian Chesky vezérigazgató szerint Mertznek új termékek és ajánlatok bevezetésével kell elősegítenie a vállalat továbbfejlődését.

A földrajzi terjeszkedés kulcsfontosságú lesz az Airbnb számára, különösen Ázsia-Csendes-óceáni régióban. Kevin Kopelman, a TD Cowen elemzője szerint az Airbnb-nek javítania kell helyzetét ebben a térségben ahhoz, hogy növekedhessen. Mertz emellett kiemelte Németországot, Brazíliát és Dél-Koreát mint további potenciális növekedési területeket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tudni azt is, hogy az AI technológiákba való befektetés is fontos része lesz az Airbnb stratégiájának. A vállalat felvásárolta a GamePlanner.AI-t, amelynek alapítója Adam Cheyer volt. Az AI technológiák segítenek majd a termékfejlesztésben és az ügyfélszolgálatban is - közölték. Végül az Airbnb várhatóan több új szolgáltatást és terméket fog kínálni, beleértve takarítási szolgáltatásokat házigazdáknak és lokalizált élményeket utazóknak. Ezek között lehetnek például borkóstolók Kaliforniában vagy túrák Párizsban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem