14 °C Budapest
SALZBURG, AUSTRIA - March 03, 2018: Departing High speed OBB railjet train at the Salzburg main railway station (Hauptbahnhof).

Ingázók, figyelem: jelentős változások a vonatközlekedésben, rengeteg magyart érint

2023. február 6. 20:00

Változtak a vasúti menetjegyek Ausztriába, a kishatárforgalomban február 1-től - közölte honlapján a MÁV.

Az eddigi EuroRegió kedvezményeket START Regio kedvezmény néven lehet megváltani, a START Regio AT menetjegy február 1-től megvásárolható a pénztárakban és az Elvira felületén. A MÁV-START 2023. február 1-től új régiós ajánlatot vezet be a Bécs és Győr közötti viszonylaton közlekedő regionális EURegio és távolsági EuroCity és Railjet express vonatokra. Az új kedvezménycsalád neve: START Regio Ausztria (START Regio AT).

A régebbi EuroRegio ajánlatokhoz képest újdonság, hogy a hetijegy és havibérlet már minden vonatra egységesen érvényes; a hetijegy és havibérlet már gyermekek, és az érintett osztrák városokban tanuló diákok számára is, még kedvezményesebb áron érhetőek el. Továbbá hetijegy és havi bérlet esetén már a távolsági vonatokra kedvezményes kerékpárjegy is vásárolható A START Regio ajánlatokat megkapják a a Klimaticket tulajdonosok is; a legfontosabb pedig talán az, hogy a menetjegyek és bérletek immár online is megválthatók.

Győr és Bécs között a csak EURegio vonatokon érvényes egyúti normál menetjegy ára 16 euró, míg KlimaTickettel már 6,1 euróért elérhető. A kerékpárszállítás díja 1 euró, a mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál hetijegy ára 2., illetve 1. osztályon 66,6, illetve 119 euró. KlimaTickettel 28,5 és 42,8 euróba kerül mindez.

Ez az érvényesség első napját követő hét azonos napját megelőző nap 24 órájáig érvényes. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; a távolsági vonatokon 5 euró/út, de bérlet váltása nem lehetséges.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál havi bérlet ára 2., illetve 1. osztályon 235 és 420 euró, KlimaTickettel pedig 99,9 és 149,8 euró. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; távolsági vonatokon pedig 5 euró/út, bérlet váltása itt sem lehetséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?