Young woman with suitcase sitting bored wait a time for traveler trip at train station

Minden második magyart érint: így kerüld el a stresszes nyaralást

2022. július 20. 18:31

Nem szabad csupán a nyaralástól várnunk a boldogságot, hanem a mindennapokban is törekednünk kell arra, hogy megfelelőképpen kikapcsolódhassunk. Rácz-Molnár Lili pszichológus az RTL reggeliben elmondta, hogy a nyaralás alatt érdemes digitális-detoxot tartani, hogy ne zavarják meg a pihenést a folyamatosan érkező hírekkel.

A nyaralás sokak számára, hasonlóan a szilveszterhez nem a pihenésről szól, hanem egyenesen stresszfaktort jelent. Hosszú ideig tervezgetjük, és addig-addig görcsölünk azon, hogy minden rendben legyen, hogy képtelenek vagyunk elengedni magunk. Ezzel pedig pont a fordítottját érjük csak el.

Meg kell tudnunk ugyanis lelkileg is érkezni a nyaralásba, hogy tudjunk megfelelően relaxálni. A fő probléma Rácz-Molnár Lili szerint az, hogy egész évben túlhajtjuk magunkat és úgymond mindent egy lapra teszünk fel.

A lélek meg a test nem bírja azt, hogy egész évben hajtunk, aztán majd lesz egy hét, amikor itt van a pihenés ideje. Ebben van egy erőltetett jelleg – vélekedett a pszichológus, aki szerint nem véletlen, hogy sokszor ilyenkor betegszünk meg. Hiszen ekkor érezzük azt, hogy most elengedhetjük magunkat.

Próbáljunk meg az évközben is köztes pihenést beiktatni, nem feltétlen üdülés formájában, mert nyilván ennek anyagi vonzata is van. Hanem a mindennapokban megtalálni azt, hogy tudjunk lazítani. Ez nem úgy megy, hogy akkor egy hetet megnyomok és akkor majd a hónap végén alszom két napot. Aludni is minden nap kell

– tanácsolja a szakember, aki szerint a legjobb megoldás a modern embernek a digitális detox. Ugyanis az állandó értesítések, hívások kirántanak minket a pihenésből és nem tudunk a nyaralásra koncentrálni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A modern korunk problémája, hogy azt gondoljuk, hogy „akkor leszünk boldogok, ha…”. És akkor a boldogság máris valamihez van kötve, ami nagyon múlandó és nagyon könnyen elveszíthető – mondja Rácz-Molnár Lili. Szerinte ugyanis ez veszélyes, hiszen – ahogyan azt az elmúlt két évben is megtanulhattuk

– bármi, bármikor borulhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?