12 °C Budapest

Kiderült, ezért olyan drága a Sziget belépő

2015. augusztus 7. 13:30

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője elárulta: idén jóval nagyobb költségvetésből gazdálkodnak. Az egyik legnagyobb tétel Robbie Williams gázsija volt.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy az idei, 23. fesztivál összesen 4,7 milliárd forintos költségvetéssel dolgozik, ami jóval több, mint a tavaly 3,65 milliárd. Gerendai szerint amúgy is többet akartak költeni a programokra, de a fellépti díjak 30-40 százalékos emelkedése miatt muszáj volt még rápakolni. A szervező sajnos nem árulta el, hogy a mínusz egyedik napon fellépő Robbie Williams mennyit kér, csak azt, hogy az ő gázsija a legtöbb és "százmilliókról beszélhetünk". Az ilyen költségek miatt kellett megemelni a jegyárakat is, átlagban 10 százalékkal. Összehasonlításképpen a Volt 800 milliós, a Balaton Sound 1,25 milliárdos költségvetéssel dolgozott. Mindkét fesztivál pozitívan zárt.

A költségvetést olyan viszonylagos apróságok is növelték, mint az 55 milliós reklámadó vagy a 70 milliós területfoglalási díj a főváros felé. A szponzori bevétel nagyjából a költségek 13 százalékát állja, a vendéglátósoktól 7-8 százalék jön vissza. A rendezvény 50 milliós állami támogatást kapott, akárcsak a Volt és a Balaton Sound.

Gerendai szerint jól állnak a jegyeladásokkal, és reméli, hogy a tavalyi 415 ezres rekord látogatottságot sikerül megugrani idén. Azt is elmondta, hogy a bérletesek 90, a napijegyesek 25 százaléka külföldi.

A Népszabadság szerint Gerendai lát esélyt arra, hogy a Sziget Kft. idén is nyereséggel zárjon, ami segíthetne visszafizetni a kölcsönt, amit a főszervező személyesen vett fel a Videoton-vezért Lakatos Pétertől.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem