Kiderült, ezért olyan drága a Sziget belépő

Kiderült, ezért olyan drága a Sziget belépő

2015. augusztus 7. 13:30

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője elárulta: idén jóval nagyobb költségvetésből gazdálkodnak. Az egyik legnagyobb tétel Robbie Williams gázsija volt.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy az idei, 23. fesztivál összesen 4,7 milliárd forintos költségvetéssel dolgozik, ami jóval több, mint a tavaly 3,65 milliárd. Gerendai szerint amúgy is többet akartak költeni a programokra, de a fellépti díjak 30-40 százalékos emelkedése miatt muszáj volt még rápakolni. A szervező sajnos nem árulta el, hogy a mínusz egyedik napon fellépő Robbie Williams mennyit kér, csak azt, hogy az ő gázsija a legtöbb és "százmilliókról beszélhetünk". Az ilyen költségek miatt kellett megemelni a jegyárakat is, átlagban 10 százalékkal. Összehasonlításképpen a Volt 800 milliós, a Balaton Sound 1,25 milliárdos költségvetéssel dolgozott. Mindkét fesztivál pozitívan zárt.

A költségvetést olyan viszonylagos apróságok is növelték, mint az 55 milliós reklámadó vagy a 70 milliós területfoglalási díj a főváros felé. A szponzori bevétel nagyjából a költségek 13 százalékát állja, a vendéglátósoktól 7-8 százalék jön vissza. A rendezvény 50 milliós állami támogatást kapott, akárcsak a Volt és a Balaton Sound.

Gerendai szerint jól állnak a jegyeladásokkal, és reméli, hogy a tavalyi 415 ezres rekord látogatottságot sikerül megugrani idén. Azt is elmondta, hogy a bérletesek 90, a napijegyesek 25 százaléka külföldi.

A Népszabadság szerint Gerendai lát esélyt arra, hogy a Sziget Kft. idén is nyereséggel zárjon, ami segíthetne visszafizetni a kölcsönt, amit a főszervező személyesen vett fel a Videoton-vezért Lakatos Pétertől.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25