5 °C Budapest

A legújabb trükkök: így lopnak meg, ha utazol

2015. március 14. 06:59

Néhány hete bemutattunk már turista átveréseket. Most újabb trükkök következnek, zsebesek, tolvajok, jegyhamisítók a világ minden tájáról.

Nem lehet eléggé figyelmeztetni a külföldre utazókat, hogy kössenek utasbiztosítás. Az út előtt ezt ma már gyorsan és egyszerűen is megtehetik a netes kalkulátorok segítségével. Az utasbiztosítás nem csak a baleset, betegség esetén segít, hanem akkor is, ha kizsebelnek minket vagy ellopják a táskánkat. A biztosítások már napi pár száz forinttól is elérhetőek, persze a legjobb biztosítás, ha odafigyelünk magunkra és útitársainkra. A bűnözők azonban világszerte újabb és újabb trükköket találnak ki arra, hogy az óvatlan utazót lehúzzák. A trükköket a Just the Flight utazási szakportál gyűjtötte össze.

1. A barátság karkötő

Előfordulási hely: Párizs, Róma, Barcelona, Kairó

Ha valaki közelít feléd az utazásod alatt, és egy "barátságkarkötőt" ajánl fel neked, kezdhetsz gyanakodni. Függetlenül attól, hogy mit mondasz, megpróbálja rád tenni, akár egy karórát, majd mikor már rajtad van megkéri, hogy fizess érte. Ezt a trükköt akkor is alkalmazzák, ha csak el akarják terelni a figyelmed, hogy közben kizsebeljenek.

2. Az átdobott baba

Előfordulási hely: Róma

Egy nő sétál melletted és hirtelen átdobja a kisbabáját a te kezeidbe (általában ez persze játék baba). A turista meglepődik és persze a kezei is le vannak foglalva, a nő társai gyorsan villámgyorsan átkutatják a zsebeit és a táskáját.

3. Folt a kabáton

Előfordulási hely: Buenos Aires, Rio De Janeiro

Egy ember szándékosan leönti valamivel a kabátod, (például ketchuppal,kávéval) ezt teheti finoman vagy akár úgyis, hogy hirtelen neked megy. Ekkor ajánlja fel a csaló a segítségét, hogy letöröli a ruhádat. Néhány pillanatig könnyű dolga van, hiszen bármit kivehet a zsebedből anélkül, hogy ezt te észrevennéd.

4. A zenész

Előfordulási hely: New York

A lelkes és barátságos fiatalember megragadja a figyelmedet, amikor elsétálsz mellette és megkér, hogy hallgasd meg a zenéjét. Mielőtt átadja az ingyenesnek tűnő CD-t, azt mondja, szeretne kérni egy nagy szívességet: otthon is játszd le az ő zenéjét. Azonban amikor igent mondasz, a zenész pénzt kér tőled, ha viszont elutasítod, valahonnan megjelennek a barátai akik a "rábeszélés mesterei".

5. Az éjszakai busz

Előfordulási hely: Bangkok

Az emberek felajánlják, hogy hihetetlenül jó áron elvisznek minket az éjszakai busszal az egyik várostól a másikig. A végén azonban többet fizetünk mint gondoltuk, mert kihasználják a hosszú utat és közben átnéznik a táskáinkat.

6. A defektes abroncs

Előfordulási hely: San José (Kalifornia)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autóbérléskor egy szándékosan kiszúrt gumiabroncsot kapunk, útközben egy parkolóban segítenek nekünk a cserében, ám amíg mi ezzel bíbelődünk, egy tettes társ átnézi az autónkat és ellopja értékeinket.

7. A hamis jegy

Előfordulási hely: Párizs, London

Amikor sorban állsz a jegypénztár előtt (színház,tömegközlekedés stb.) egy ott dolgozónak tűnő ember felajánl egy jegyet magasabb áron, hogy így kerüld ki a sorban állást. Az ajánlat nagyon csábító, a jegy azonban valószínűleg nem lesz érvényes.

8. Az álrendőrség

Előfordulási hely: Mexikó, Bogotá, Bukarest, Bangkok

Az igazi rendőröknek kinéző csalók odamennek hozzád és azt mondják, hogy mostanában sok hamisított pénz van a környéken, ezért le kell ellenőrizzék a pénztárcád. Amikor visszaadják neked, némi pénz hiányzik belőle. Útlevél- ellenőrzésre is hivatkozhatnak.

9. A flört

Előfordulási hely: Athén

Egy dekoratív hölgy megcélozza az egyedül utazó férfiakat. Megkéri őket, hogy tartsanak vele este a bárba vagy a szórakozóhelyre, azonban a borsos számlát a végén a turistának kell fizetni.

10. A jótékonysági petíció

Előfordulási hely: Párizs

Egy csapat gyerek aki általában süketnek színleli magát, megkér, hogy írd alá a jótékonysági petíciójukat és adományozz nekik. Amíg te a petíciót olvasod ők az írótábla alatt kipakolják a zsebeid.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 31. 10:03