3 °C Budapest

Pünkösdkor megnyílnak a pincék, olcsóbban borozhatunk

Pénzcentrum
2012. május 4. 17:33

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a szőlőbirtok bejárására is. Összesen 127 pincészet várja a három nap alatt tárt kapukkal, kedvezményekkel, gasztronómiai ínyencségekkel a borkedvelőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szervező Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint a Nyitott Pince Napokon a vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, előzetes bejelentkezés esetén megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen (akár féláron vagy ingyenesen) kóstolhatják meg a pince borait, a legtöbb helyen a vásárolt borok árából is engedményt kapnak.

A pincék és a leglelkesebb borkedvelők szorosabb kapcsolatának segítésére idén is meghirdetésre kerül a Pünkösdi Bortúra, amelynek célja, hogy olyan borbarátokat buzdítson boros országjárásra, akik elkötelezett borkedvelők, rendszeres bortúrázók, a rendezvényhez évek óta ragaszkodnak, és akiknek borkultúrában való jártassága ma már átlagon felüli.

A jelentkezők az elvárt feltételek teljesülése esetén megkaphatják a kiemelt státuszt, a név szerinti regisztrációs kártyát, valamint a Pünkösdi Bortúra füzetet, mely tartalmazza a pünkösdi bortúrán felkereshető pincék listáját, kínálatát, adatait, a Bortúra részvételi feltételeit és minden regisztrált pincénél ingyenes szakmai borkóstolóra és pince-ismertetésre jogosító bónt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?