6 °C Budapest

Pünkösdkor megnyílnak a pincék, olcsóbban borozhatunk

Pénzcentrum
2012. május 4. 17:33

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a szőlőbirtok bejárására is. Összesen 127 pincészet várja a három nap alatt tárt kapukkal, kedvezményekkel, gasztronómiai ínyencségekkel a borkedvelőket.

A szervező Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint a Nyitott Pince Napokon a vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, előzetes bejelentkezés esetén megtekinthetik a pincészetet és kedvezményesen (akár féláron vagy ingyenesen) kóstolhatják meg a pince borait, a legtöbb helyen a vásárolt borok árából is engedményt kapnak.

A pincék és a leglelkesebb borkedvelők szorosabb kapcsolatának segítésére idén is meghirdetésre kerül a Pünkösdi Bortúra, amelynek célja, hogy olyan borbarátokat buzdítson boros országjárásra, akik elkötelezett borkedvelők, rendszeres bortúrázók, a rendezvényhez évek óta ragaszkodnak, és akiknek borkultúrában való jártassága ma már átlagon felüli.

A jelentkezők az elvárt feltételek teljesülése esetén megkaphatják a kiemelt státuszt, a név szerinti regisztrációs kártyát, valamint a Pünkösdi Bortúra füzetet, mely tartalmazza a pünkösdi bortúrán felkereshető pincék listáját, kínálatát, adatait, a Bortúra részvételi feltételeit és minden regisztrált pincénél ingyenes szakmai borkóstolóra és pince-ismertetésre jogosító bónt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm