3 °C Budapest

Idén is mi jelentjük az olcsó üdülést az osztrákoknak

Pénzcentrum
2012. április 23. 13:04

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete elkészítette az idei turisztikai szezonra vonatkozó piaci előrejelzését, amely szerint Magyarország előreláthatólag 2012-ben is megőrzi dobogós helyét az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságolásának célpontjaként - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt.

Az előrejelzés szerint az osztrák beutazó turizmusra az idei főszezonban is ösztönzőleg hat majd a forint-euró jelenlegi kedvező árfolyama. Ugyanakkor a kedvezőtlen nemzetközi környezet miatt az osztrák háztartások fogyasztásának visszafogása, a második-, harmadik szabadságok esetleges kiesése kedvezőtlenül hathat az idei osztrák beutazó forgalmunkra.

2011-ben rekordévet könyvelhettünk el a Magyarországra utazó osztrák turisták számában,az MT Zrt. ausztriai képviselete az idei osztrák beutazó forgalmunkat illetően mérsékelten optimista, a tavalyihoz képest erős forgalmú május és augusztus hónappal lehetséges a tavalyi rekorderedmény megközelítése. Idén a katolikus ünnepek (május 17., június 7.) naptári elhelyezkedése különösen szerencsés, ami az osztrák munkavállalóknak több hosszú hétvégére ad lehetőséget.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06