4 °C Budapest

Idén is mi jelentjük az olcsó üdülést az osztrákoknak

Pénzcentrum
2012. április 23. 13:04

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete elkészítette az idei turisztikai szezonra vonatkozó piaci előrejelzését, amely szerint Magyarország előreláthatólag 2012-ben is megőrzi dobogós helyét az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságolásának célpontjaként - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az előrejelzés szerint az osztrák beutazó turizmusra az idei főszezonban is ösztönzőleg hat majd a forint-euró jelenlegi kedvező árfolyama. Ugyanakkor a kedvezőtlen nemzetközi környezet miatt az osztrák háztartások fogyasztásának visszafogása, a második-, harmadik szabadságok esetleges kiesése kedvezőtlenül hathat az idei osztrák beutazó forgalmunkra.

2011-ben rekordévet könyvelhettünk el a Magyarországra utazó osztrák turisták számában,az MT Zrt. ausztriai képviselete az idei osztrák beutazó forgalmunkat illetően mérsékelten optimista, a tavalyihoz képest erős forgalmú május és augusztus hónappal lehetséges a tavalyi rekorderedmény megközelítése. Idén a katolikus ünnepek (május 17., június 7.) naptári elhelyezkedése különösen szerencsés, ami az osztrák munkavállalóknak több hosszú hétvégére ad lehetőséget.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20