22 °C Budapest

Fájdalmasan ölhet a luxusautó: szokatlan visszahívás

2010. szeptember 24. 16:02

Körülbelül hatszáz Bentley-t érint az a visszahívás, melyet azért rendeltek el az Egyesült Államokban, mert félő, hogy a motorháztető orrán található Bentley-jel egy gázolás esetén felnyársalja a szerencsétlenül járt gyalogost. A meghibásodást egy kereskedő jelentette a gyártó felé, mely még ebben a hónapban díjmentesen kicseréli a szimbólumot.

A legendás jelet a fejlesztők úgy alakították ki, hogy az hátraforduljon egy rejtett tokba, amennyiben ütés, vagy nyomás éri. Az autó ékességét hátrafordító mechanizmus azonban beragadhat, amikor elkezd korrodálni a billenő fémszerkezet.

Ez rendkívül súlyos és fájdalmas sérülést okozhat a járókelőknek egy gyalogosgázolás során. A nemzeti közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) erre való hivatkozással a visszahívás mellett döntött, amiről minden tulajdonost írásban értesítenek.

A visszahívás a 2007 és 2009 között gyártott Arnager, Arnaget, Arnage RL, Brooklands és Azure modelleket érinti. Ezek között akad olyan, melynek vételára meghaladta a 300 ezer dollárt, átszámítva a 60 millió forintot.

A visszahívás rendkívül ritka és szokatlan esemény a Bentley történetében, mivel ők gyártják a legdrágább és a felső tízezer által legkeresettebb autókat. A Bentley közleményben tudatta, hogy a problémát ingyenesen megoldják bármelyik márkakereskedésben, továbbá, hogy a visszahívást csupán a baleseti kockázat indokolta, ilyen jellegű sérülést okozó közlekedési balesetről a gyártónak nincs tudomása.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?