Tiltakoznak az autósiskolák! Nem kérnek a távoktatásból

Pénzcentrum
2010. június 10. 09:02

A magyar autósiskolák kezdeményezik a kormánynál annak a kormányrendelet-módosításának a visszavonását, ami új elemként engedélyezné az elméleti képzésben az interneten keresztül történői távoktatást -írja a Népszava.

Rajna Ervin, a Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke szerint a kormányrendelet július 1-jei hatályba lépésével tovább súlyosbítaná a hazai járművezető-képzés amúgy is tragikus szakmai és erkölcsi állapotát, veszélyeztetve ezzel a közlekedés biztonságát.

Harmath Péter, a Volánbusz Autósiskola vezetője elmondta: a távoktatás az autóvezető képzést leegyszerűsíti a vizsgára való felkészítésre. Így azonban sok évtizedes rutinnal rendelkező szakoktatók a tudásukat, tapasztalatukat nem tudják átadni a tanulóknak, nincs mód arra, hogy felkészítsék a tanulókat a közlekedésben várható helyzetekre.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?