Vasúti híd borotválta le az emeletes busz tetejét (brutális képek)

Pénzcentrum
2010. május 13. 16:02

"Elfelejtettem, hogy emeletes buszt vezetek" - indokolta tegnapi hibáját egy angliai buszsofőr, aki járművével egy nyugat-londoni előváros alacsony magasságú vasúti hídja alá hajtott be. Az eset következménye szerencsére csupán milliós kár, egy sokkos sofőr és néhány órára szünetelő forgalom.

A helyi busztársaság két héttel ezelőtt több mint 11 millió forintnak megfelelő fontért vásárolt emeletes busza bánta azt a közlekedési manővert, melyet egy 49 éves buszsofőr hajtott végre a Londontól nyugatra fekvő Langley-ben. A sofőr a jócskán 4 méter feletti magasságú emeletes buszával lassítás nélkül hajtott be a település 3,9 méternél alacsonyabb vasúti hídja alá - írja a DailyMail.

Képek forrása: dailymail.co.uk

Korábban: Tragikus Lamborghini próbaút, két halott! Horror kép!

A szemtanúk elmondása szerint miután a busz teteje a hídnak csapódott, és nagy robajjal leszakadt, az autóbusz még egy jó kilencven métert haladt előre. A járművön szerencsére nem tartózkodtak utasok, amikor a baleset bekövetkezett, a sofőr éppen a garázs irányába tartott járművével. A kiérkező mentősök sokkos állapotban találtak a sofőrre, ezen kívül egy karcolást sem szenvedett a vezető - tették hozzá a helyszínen bámészkodók.


A vezető - állítása szerint - elfelejtette, hogy kétszintes busszal közlekedik, korábban mindig normál magasságú buszokkal hajtott át a híd alatt. A balesetnél helyszínelő rendőrök a buszvezetőt őrizetbe vették, mivel felmerült a gyanú, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A romeltakarítás idejére az utat órákra lezárták, és a vasúti forgalom is szünetelt arra a rövid időre, amíg a statikusok át nem vizsgálták a szerkezetet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43