23 °C Budapest

Videó! Először töltötték fel a 2012-es olimpiai úszómedencét!

2010. április 10. 13:00

2012-ben Londonban kerülnek megrendezésre a Nyári Olimpiai Játékok, ennek megfelelően a sportlétesítmények építésre gőzerővel folyik. Elkészült az úszóversenyeknek otthont adó betonteknő, melyet a befedés és a burkolás előtt első alkalommal töltöttek fel vízzel, amiről videó is készült.


Az úszó- és műugró versenyszámok lebonyolítására több medence is kialakításra kerül, ezek közül a központi pályát tesztelték. A sikeres próbaelöntés után a burkolók veszik át a terepet és az előírásoknak megfelelően sávosan csempézik le a medencét.

A műugró medence mellett két 50 méteres pályát, valamint egy bemelegítő medencét is kialakítanak. Az átadást a 2012-es játékok megnyitása előtt egy évvel tervezik, 2011-ben várhatóan már tesztversenyeket rendeznek a létesítményben.

A terv része a jelenleg félkész állapotban lévő, mindössze három betonpilléren nyugvó acélszerkezetes tető kialakítása is. A tető önmagában több mint háromezer tonnát nyom. Az óriási hullámot megformáló szerkezet az alapfunkción túl egy gyalogosan igénybe vehető átjáró is lesz az olimpiai park és az uszoda között.

Forrás: Building magazin
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?