Olimpiára mentek, Kanadában maradnának!

Pénzcentrum
2010. március 3. 09:47

A vancouveri téli olimpiára érkezők közül heten kértek menedékjogot Kanadában, közülük négyen magyarok. A kanadai bevándorlásügyi miniszter úgy fogalmazott, Magyarország problémává válik a kanadai bevándorlási és menekültügyi rendszer számára - írja a Népszabadság.

Havonta több száz magyar állampolgár folyamodik Kanadában menedékjogért, azonban 97 százalékuk később visszavonja kérelmét, amire Jason Kenney bevándorlásügyi miniszter sem tud magyarázatot mondani. Annyi azonban bizonyos, hogy Magyarország lassan Kanada első számú forrás országa a menedékkérelmek tekintetében.

Oka lehet a kérelem visszavonásának az is, hogy a menedékkérők ezek után is munkavállalási engedélyt, segélyt és más szociális juttatásokat kaphatnak. Richard Kurland bevándorlási ügyekre szakosodott jogásza szerint a magyarországi menedékkérők nagy többsége roma közösségből való, és elsősorban az egészségügyi ellátás, az oktatás, illetve más szociális szolgáltatások miatt érkeznek Kanadába.

A magyar állampolgároknak jelenleg nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy beutazhassanak Kanadába, amin a kormány egyelőre nem is kíván változtatni.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?