14 °C Budapest

2011-től ilyen Aston Martin emeletes-buszok járhatják Londont! Képpel!

Pénzcentrum
2009. február 18. 14:00

London polgármestere és a városi tömegközlekedési vállalat pályázatot írt ki a városban használatos emeletes buszok korszerűsítésére. A kiírásra több száz pályázat érkezett, melyek kiértékelését követően az Aston Martin és a Capoco Design tervcsomagja maradt versenyben. Az egyébként luxus-személygépkocsikat gyártó vállalat elektromos meghajtású, napelemekkel felszerelt modellje nulla károsanyag-kibocsátással róná a köröket a városban.

Az Aston Martin által tervezett emeletes-busz közel sem annyira vonzó, mint a luxusautók, de azért ezen a járművön is találni érdekességeket. A busz sokkal jobban manőverezhető lesz, mint a korábbi modellek, a sofőr - a mechanikus alkatrészek kiiktatásával - elektronikus jelekkel az utasításokat a motornak (drive-by-wire technológia). A tetőre napelemeket szerelnek, így a jármű a számítások szerint károsanyag-kibocsátás nélkül járhatja a várost.

Az Aston Martin nyertes modellje (Forrás: motorauthority.com)

A tervtanács a nyertes pályázatokat továbbítja a nagy nemzetközi autóbuszgyártó vállalatoknak, amelyeknek az év végéig kell előállni egy működő mintadarabbal. A brit főváros lakói leghamarabb 2011-ben utazhatnak az új környezetbarát tömegközlekedési eszközökön, addig tovább folytatják az új előírásoknak már nem megfelelő járművek fokozatos kivonását a gépjárműparkból.

A korábban gyártott buszok közül már kiselejtezték, vagy átalakították azokat a járműveket, amelyek nem voltak alkalmasak a mozgáskorlátozottak, illetve a babakocsik szállítására.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?