16 °C Budapest

Vasra vert színesfém-tolvajok

Pénzcentrum
2008. június 3. 12:27

A BKV Zrt. kábellopásból származó kára egy évben megközelíti a 200 millió forintot. A károk összege 2005 óta évente 10-20%-kal emelkedett. Amellett, hogy a tolvajok komoly anyagi károkat okoznak a BKV-nak, az utasok és a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik, éppen ezért közös érdek, hogy megfékezzük őket. A megoldás a tettenérés.

Ebben az évben is több alkalommal, az éj leple alatt, profi módszerekkel tulajdonítottak el értékes, rézből készült légkábeleket a BKV Zrt. vonalain. Az ügyekben kivétel nélkül nyomozás indult, de szemtanú hiányában eddig felelősségre vonásra még nem nyílt mód. A kábelek levágása nem egyszerű - speciális műszaki ismereteket igényel - ezért egészen biztos, hogy a közvagyont károsító bűnözők valamilyen előképzettséggel rendelkeznek.

Hétfőn hajnali 3 óra után a XV. kerületben a 12-es villamos Pozsonyi úti szakaszán ismét kísérlet történt a nagyfeszültségű felsővezetékek eltulajdonítására. A színesfém-tolvajok ezúttal azonban pórul jártak! A rendőrök egy közintézménynél szolgálatot teljesítő személy bejelentése alapján azonnal a helyszínre sietettek, és még mielőtt a négy bűnöző kereket oldhatott volna, lecsaptak rájuk. A tettenérés tökéletes volt, így megindulhat a nyomozás az ügyben, és a bírósági eljárás eredményeképp nem maradhat el a felelősségre vonás sem.

Sajnos a tettenérésig két tápkábelt már elvágtak, becslések szerint 2,6 millió forint kárt okozva a Társaságnak. Az anyagi kár mellett a rongálás az utasoknak is kényelmetlenséget okozott, ugyanis a hiba kijavításáig pótlóbuszokkal lehetett csak utazni.

A BKV köszöni a segítséget mindazoknak, akik közreműködtek az ügy felderítésében!

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04