-1 °C Budapest

Opel Astra 9 millióért? Igen, megcsinálták!

Pénzcentrum
2008. április 30. 08:30

Érdekes számok láttak napvilágot a Magyar Közút Kht. Háza tájáról, melynek elsősorban gépkocsipark cseréje kavart vihart. A vezetés ennek során flottamenedzsmentet alkalmazott és a kínos számokat még gazdaságossági tanulmányokkal is alá tudja támasztani - írja a Magyar Nemzet.

A Közbeszerzési Értesítőben szereplő adatok szerint 115 személygépkocsit 5 évre 1,15 milliárd forintért béreltek, azaz 5 év alatt egy alsó középkategóriás kocsiért, például egy Opel Astráért az államnak 8,8 millió forintot kellett fizetnie úgy, hogy még az értékcsökkenési leírás is a bérbeadónál jelentkezett. Az üzlet gazdaságosságát külső tanulmánnyal támasztották alá.

A gazdaságossági tanulmány következtetése szerint a vételnél olcsóbb tartós bérlet mintegy 100 millió forint megtakarítást eredményez évente a társaság gazdálkodásában.

A kht-nál emellett érdekes, hogy Állami Számvevőszék által 2006 októberében soknak tartott 6 igazgatói poszt mára a lap információi szerint 16-ra hízott fel. Az igazgatók havi egymilliós fizetést és 60%-os prémiumot kapnak.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem