11 °C Budapest

Visszajár a gyorshajtási bírság! Milliókat fizethetnek vissza...

Pénzcentrum
2008. április 11. 10:05

Számos országban nem ismeretlen az autópályás sebességmérő kamerák okozta bosszúság, rengeteg autóst büntetnek meg ezek segítségével a sebességhatár túllépése miatt, mely a pénzbírság mellett sok helyen büntetőpontokat is maga után von.

Az esetek többségében a vezető egyszerűen elkönyveli, hogy elcsípték, Simon Grills brit autós azonban nem így tett. Nagy-Britanniában az M11-es autópályán található az ország egyik sztárkamerája, mely naponta mintegy 500 autóst fog meg, olyan helyre helyezték ki ugyanis, ahol a maximálisan megengedett sebesség 70-ről 50 mérföld per órára csökken.

Grills azért nyerhette meg harcát a legjövedelmezőbb kamera ellen, mert bebizonyította, hogy a sebességkorlátozást jelző táblán nem világítanak az égők. Mivel ez már 2005 novembere óta így van, sokan követhetik az úttörő példáját, aki a bírság mellett pontjait is visszakapta.

A kamera továbbra is kivilágítatlan tábla mellett működik, naponta kb. 500 embert 60 font bírság megfizetésére kötelezve. A hiba fennállása, 2005 novembere óta több mint 200 000 autóst kapott el a szóban forgó kamera, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ennyien kaphatják vissza a pénzüket, a nappal gyorshajtóknál ugyanis aligha működik ez a mentség.

Konzervatív becslések szerint a brit kormánynak csaknem 13 millió fontot kell majd visszafizetnie az érintett autósoknak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?