22 °C Budapest

Visszajár a gyorshajtási bírság! Milliókat fizethetnek vissza...

Pénzcentrum
2008. április 11. 10:05

Számos országban nem ismeretlen az autópályás sebességmérő kamerák okozta bosszúság, rengeteg autóst büntetnek meg ezek segítségével a sebességhatár túllépése miatt, mely a pénzbírság mellett sok helyen büntetőpontokat is maga után von.

Az esetek többségében a vezető egyszerűen elkönyveli, hogy elcsípték, Simon Grills brit autós azonban nem így tett. Nagy-Britanniában az M11-es autópályán található az ország egyik sztárkamerája, mely naponta mintegy 500 autóst fog meg, olyan helyre helyezték ki ugyanis, ahol a maximálisan megengedett sebesség 70-ről 50 mérföld per órára csökken.

Grills azért nyerhette meg harcát a legjövedelmezőbb kamera ellen, mert bebizonyította, hogy a sebességkorlátozást jelző táblán nem világítanak az égők. Mivel ez már 2005 novembere óta így van, sokan követhetik az úttörő példáját, aki a bírság mellett pontjait is visszakapta.

A kamera továbbra is kivilágítatlan tábla mellett működik, naponta kb. 500 embert 60 font bírság megfizetésére kötelezve. A hiba fennállása, 2005 novembere óta több mint 200 000 autóst kapott el a szóban forgó kamera, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ennyien kaphatják vissza a pénzüket, a nappal gyorshajtóknál ugyanis aligha működik ez a mentség.

Konzervatív becslések szerint a brit kormánynak csaknem 13 millió fontot kell majd visszafizetnie az érintett autósoknak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?