12 °C Budapest

Visszajár a gyorshajtási bírság! Milliókat fizethetnek vissza...

Pénzcentrum
2008. április 11. 10:05

Számos országban nem ismeretlen az autópályás sebességmérő kamerák okozta bosszúság, rengeteg autóst büntetnek meg ezek segítségével a sebességhatár túllépése miatt, mely a pénzbírság mellett sok helyen büntetőpontokat is maga után von.

Az esetek többségében a vezető egyszerűen elkönyveli, hogy elcsípték, Simon Grills brit autós azonban nem így tett. Nagy-Britanniában az M11-es autópályán található az ország egyik sztárkamerája, mely naponta mintegy 500 autóst fog meg, olyan helyre helyezték ki ugyanis, ahol a maximálisan megengedett sebesség 70-ről 50 mérföld per órára csökken.

Grills azért nyerhette meg harcát a legjövedelmezőbb kamera ellen, mert bebizonyította, hogy a sebességkorlátozást jelző táblán nem világítanak az égők. Mivel ez már 2005 novembere óta így van, sokan követhetik az úttörő példáját, aki a bírság mellett pontjait is visszakapta.

A kamera továbbra is kivilágítatlan tábla mellett működik, naponta kb. 500 embert 60 font bírság megfizetésére kötelezve. A hiba fennállása, 2005 novembere óta több mint 200 000 autóst kapott el a szóban forgó kamera, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ennyien kaphatják vissza a pénzüket, a nappal gyorshajtóknál ugyanis aligha működik ez a mentség.

Konzervatív becslések szerint a brit kormánynak csaknem 13 millió fontot kell majd visszafizetnie az érintett autósoknak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem