Online vétel, üzemeltetés és eladás - ügyfélbarát e-szolgáltatások az autóflottáknál

Pénzcentrum
2007. december 12. 09:21

A gépjárművek beszerzésében, üzemeltetésük menedzselésében és még a használt autók eladásában is online eszközök segítik a flottát üzemeltető vállalatokat. A nagy ügyfélbázissal rendelkező flottakezelő cégek ma már mind teljesebb e-szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Aki nem veszi fel a technika diktálta tempót az lemarad és kimarad a versenyből. Különösen fontos ez azon vállalatok esetében, ahol az általuk nyújtott szolgáltatások jellegéből fakadóan fontos szerepe van a napra kész információáramlásnak. A gépjármű flottakezelő vállalatok számára - akiken keresztül rengeteg információ áramlik át napi szinten - különösen az outsource formában működtett flották esetében fontos, hogy az ügyfél bármikor ellenőrizhesse flottája állapotát és kiadásai alakulását.

A Magyarországon piacvezető LeasePlan Hungária is egyre nagyobb hangsúlyt fektet az e-szolgáltatások fejlesztésére, idejében felismerve az ügyfelek igényét az említett területen.

"A LeasePlan minőségi szolgáltatásait a szakértelem és proaktivitás jegyében végzi. Ezért tartjuk fontosnak, hogy flottamendzsereink és autóvezetőink is megfelelően előkészített információk birtokában hozhassák meg saját területüket érintő döntéseiket." - mondja Gáti Tamás a LeasePlan Hungária ügyvezető igazgatója.
A komplex online szolgáltatások és ügyfélbarát megoldásaik már most kiemelik a LeasePlan-t a flottaüzemeltetők közül, pedig a teljes e-szolgáltatáscsomag még a létrehozása elején jár. A Customer Portal egyszerű, gyors hozzáférést biztosít a LeasePlan e-business szolgáltatásaihoz, amely a Fleet Reporting, Internet Quatiation, és a Fleet Adminstration-t foglalja magában.

Az online adminisztrációs eszközök használatával az ügyfelek elfelejthetik a gyakran ismétlődő, manuális feladatokat; kéréseiket, módosítási igényeiket már nem kell faxon vagy emailben eljuttatniuk a cég számára, hanem a jól strukturált kommunikációs eszköz segítségével konkrét területekre bontva regisztrálhatják azokat.
November közepétől érhető el az ún. Fleet Reporting a kifejezetten a LeasePlan részére kifejlesztett egyedülálló flottaszervezési és riportáló eszköze, melynek köszönhetően a flottával kapcsolatos adatok azonnal elérhetőek, így az ügyfél járműveit folyamatosan az ellenőrzése alatt tarthatja. A modern, dinamikus felületet az ügyfelek által jelzett igényekhez igazodva alakították ki, így rendszeres e-mailen vagy alkalmilag az egyszerű belépési folyamat elvégzése után minden cég pillanatok alatt áttekintést kaphat a flotta helyzetéről, az aktuális adatokról.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Jó példa az online alkalmazásokra a CarNext rendszer bevezetése, amelynek köszönhetően a nemzetközi használtautó kereskedői körben is lehetőség nyílik a használt gépjárművek értékesítésére. A LeasePlan teljes körűen vállalja a flotta használt gépjárműveinek értékesítését és az ezzel kapcsolatos ügyintézést. "A vállalat érdekelt a gépjárművek minél magasabb áron történő eladásában, ebben segítségükre van a kereskedők közötti árversenyt leegyszerűsítő CarNext internetes felület, melyen keresztül nyílt licit folyhat az egyes gépjárművek áraira." - mondta Török János a LeasePlan informatikai igazgatója. A rendszert minden LeasePlan leányvállalat használja, így még jobb árakkal lehet számolni a járművek értékesítésekor. "E program felhasználásával koordinálható a szakértői felmérések munkája és az eredmények tárolása is. A leadott gépjárművek átlagosan 7 munkanapon belül értékesítésre kerülnek." - fejti ki a szakember.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09