11 °C Budapest

Nincs megállás! - Tovább emelkedik a benzinár...

Pénzcentrum
2007. november 26. 12:44

A portfolio.hu értesülései szerint újabb három forinttal emelkedik szerdától a benzin ára és a dízelesek még rosszabbul járnak, mivel a gázolaj ára hat forinttal emelkedik. Az újabb emeléssel a benzin szerdán már 10, a gázolaj pedig 20 forinttal lesz drágább, mint egy hónappal korábban.

Az elmúlt hetek folyamán már-már megszokhattuk, hogy hétfőnként üzemanyagár emelkedésről értesülünk és ez sajnos ma sincs másképp, a portfolio.hu ugyanis úgy tudja, hogy szerdán 0 órától a MOL ismét bruttó 3 forinttal emeli meg a benzin nagykereskedelmi árát, miközben a gázolaj 6 forinttal drágul.


A 95-ös benzin bruttó nagykereskedelmi listaára 277.4 forintra emelkedik a MOL-nál, ami azt jelenti, hogy az utakon egyre inkább keresni kell majd azokat a töltőállomásokat, ahol a benzin még valamilyen oknál fogva 300 forint alatt tankolható.

Mint ismeretes, a gázolaj a bruttó nagykereskedelmi ára már a múlt héten a benziné fölé emelkedett, a különbség azonban elhanyagolható volt, így több kút egy árban mérte a kétfajta üzemanyagot. Mivel azonban szerdától nemzeti olajtársaságunk már 3.5 forinttal drágábban a méri a gázolajat a benzinnél (280.9 forint), így várhatóan már a kiskereskedelmi forgalomban is érdemben a benzin felett lesz a gázolaj ára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A forint-dollár árfolyamban az elmúlt egy hétben nem következett be érdemi gyengülés, ám az olaj ára újabb történelmi csúcsot döntött múlt napokban, így az emelés megalapozott és egyelőre nem is látszik enyhülni a nyomás az olaj piacán.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem