3 °C Budapest

Nincs megállás! - Tovább emelkedik a benzinár...

Pénzcentrum
2007. november 26. 12:44

A portfolio.hu értesülései szerint újabb három forinttal emelkedik szerdától a benzin ára és a dízelesek még rosszabbul járnak, mivel a gázolaj ára hat forinttal emelkedik. Az újabb emeléssel a benzin szerdán már 10, a gázolaj pedig 20 forinttal lesz drágább, mint egy hónappal korábban.

Az elmúlt hetek folyamán már-már megszokhattuk, hogy hétfőnként üzemanyagár emelkedésről értesülünk és ez sajnos ma sincs másképp, a portfolio.hu ugyanis úgy tudja, hogy szerdán 0 órától a MOL ismét bruttó 3 forinttal emeli meg a benzin nagykereskedelmi árát, miközben a gázolaj 6 forinttal drágul.


A 95-ös benzin bruttó nagykereskedelmi listaára 277.4 forintra emelkedik a MOL-nál, ami azt jelenti, hogy az utakon egyre inkább keresni kell majd azokat a töltőállomásokat, ahol a benzin még valamilyen oknál fogva 300 forint alatt tankolható.

Mint ismeretes, a gázolaj a bruttó nagykereskedelmi ára már a múlt héten a benziné fölé emelkedett, a különbség azonban elhanyagolható volt, így több kút egy árban mérte a kétfajta üzemanyagot. Mivel azonban szerdától nemzeti olajtársaságunk már 3.5 forinttal drágábban a méri a gázolajat a benzinnél (280.9 forint), így várhatóan már a kiskereskedelmi forgalomban is érdemben a benzin felett lesz a gázolaj ára.

A forint-dollár árfolyamban az elmúlt egy hétben nem következett be érdemi gyengülés, ám az olaj ára újabb történelmi csúcsot döntött múlt napokban, így az emelés megalapozott és egyelőre nem is látszik enyhülni a nyomás az olaj piacán.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58