12 °C Budapest

Nincs megállás! - Tovább emelkedik a benzinár...

Pénzcentrum
2007. november 26. 12:44

A portfolio.hu értesülései szerint újabb három forinttal emelkedik szerdától a benzin ára és a dízelesek még rosszabbul járnak, mivel a gázolaj ára hat forinttal emelkedik. Az újabb emeléssel a benzin szerdán már 10, a gázolaj pedig 20 forinttal lesz drágább, mint egy hónappal korábban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt hetek folyamán már-már megszokhattuk, hogy hétfőnként üzemanyagár emelkedésről értesülünk és ez sajnos ma sincs másképp, a portfolio.hu ugyanis úgy tudja, hogy szerdán 0 órától a MOL ismét bruttó 3 forinttal emeli meg a benzin nagykereskedelmi árát, miközben a gázolaj 6 forinttal drágul.


A 95-ös benzin bruttó nagykereskedelmi listaára 277.4 forintra emelkedik a MOL-nál, ami azt jelenti, hogy az utakon egyre inkább keresni kell majd azokat a töltőállomásokat, ahol a benzin még valamilyen oknál fogva 300 forint alatt tankolható.

Mint ismeretes, a gázolaj a bruttó nagykereskedelmi ára már a múlt héten a benziné fölé emelkedett, a különbség azonban elhanyagolható volt, így több kút egy árban mérte a kétfajta üzemanyagot. Mivel azonban szerdától nemzeti olajtársaságunk már 3.5 forinttal drágábban a méri a gázolajat a benzinnél (280.9 forint), így várhatóan már a kiskereskedelmi forgalomban is érdemben a benzin felett lesz a gázolaj ára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A forint-dollár árfolyamban az elmúlt egy hétben nem következett be érdemi gyengülés, ám az olaj ára újabb történelmi csúcsot döntött múlt napokban, így az emelés megalapozott és egyelőre nem is látszik enyhülni a nyomás az olaj piacán.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20